Mesajul zilei

14/08/2018 - PREZENȚA DOMNULUI

“Da, cutremură-te, pământule, înaintea Domnului, înaintea Dumnezeului lui Iacov.”

Psalmi 114:7

Este important să știm ce să facem pentru a aduce prezența lui Dumnezeu în viața noastră. Un lucru este sigur: dacă ar fi fost dificil, Domnul ar fi creat o altă cale pentru ca toți să poată beneficia de această mare binecuvântare. Dacă suntem atenți la Cuvânt și credem în El, Dumnezeu poate să trăiască în viața noastră. Cu El alături, putem face promisiunea să se îndeplinească.

Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor” (Evrei 12:29). Dacă avem credință și avem și prezența Domnului cu noi, putem porunci ca tot răul din jurul nostru să ardă. Inamicul poate să opereze ani de zile în viața unei persoane, dar când aceasta descoperă secretul de a-L aduce pe Domnul lângă ea, diavolul se retrage. Să știi că inamicul fuge de cei care îi opun rezistență prin Biblie, așa că nu are rost să-l mustri mereu, pentru că el nu pleacă la cererile sau ordinele tale. Cu toate acestea, când ne aflăm în prezența sfântă și îl mustrăm în Numele lui Iisus, el pur și simplu fuge.

Vorbind despre Sine, ca Dumnezeul lui Iacov, Cel Preaînalt dorește să ne amintim că El a mers alături de acel patriarh, pentru că Iacov a reușit să-și îndeplinească misiunea și, în calitate de prinț, a luptat împreună cu Dumnezeu până când a învins (Geneza 32:24). Domnul este un Dumnezeu al scopului și al regulilor și face ceea ce El a promis. El nu se abate de la ceea ce este scris, chiar și pentru a salva o persoană. Ceea ce a fost înregistrat în Cuvântul Său este menit să ne facă să știm calea pentru a ne apropia de El și, astfel, să ne luăm în stăpânire binecuvântarea.

Chiar dacă era moștenitorul lui Dumnezeu, Iacov a trebuit să lupte. Cu tine nu va fi diferit. Dacă nu faci ceea ce trebuie, nimic nu se va face în favoarea ta. Fiii lui Israel au trebuit să se înarmeze, să se ducă în bătălii și să lupte cu toate forțele împotriva dușmanului care i-ar fi distrus la cea mai mică ezitare. Aceasta nu era o bătălie pentru copii sau oameni care să stea degeaba sau să doarmă în timpul furtunii. Când nu s-au străduit, israeliții au pierdut bătălii și vieți au fost curmate.   

Trebuie să descoperi ce spune Cuvântul divin despre problemele tale și, aflând ce este al tău, trebuie să lupți pentru drepturile tale cu putere și fără teamă. Nu te juca cu ispita care te hărțuiește, ci fii tare și pleacă la luptă în Numele lui Iisus. Astfel, nu vei fi înfrânt. Cine nu își respectă obligațiile nu poate aduce prezența divină să-l ajute. Nu înceta să depui eforturi în următoarea luptă, pentru că poate nu vei mai avea prezența divină apoi.

Adevărul este că întreaga lume materială se cutremură atunci când Domnul își face simțită prezența. Prin urmare, crede în ceea ce Dumnezeu grăiește și decide cu toată puterea, cu toată inima și cu toată puterea sa. Nu uita că o bătălie pierdută poate fi ultima ta luptă. Deci, dacă diavolul se năpustește asupra ta, înfruntă-l cu toate armele. Prin credința în Domnul, ai prezența Sa binecuvântată de partea ta.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!