Mesajul zilei

15/08/2018 - CINE SE TEME, CREDE

“Cei ce vă temeți de Domnul, încredeți-vă în Domnul. El este ajutorul și scutul lor”

Psalmi 115:11

Cea mai bună alegere în viață este să-L respecți pe Domnul Dumnezeu, dar puțini creștini fac asta. Poate tu, dragul meu cititor, ești unul din ei. De fapt, nimeni nu ar recunoaște că nu Îl respectă pe Cel Preaînalt, dar felul în care trăiește dovedește câtă teamă are în viața lui. Astfel, atitudinea pe care o avem față de interdicțiile, îndemnurile și poruncile cuprinse în Sfintele Scripturi dovedește ce fel de relație avem cu Tatăl. Cei care se tem respectă și astfel trăiesc bine.

Ca să fiu direct: cei care Îl respectă pe Atotputernicul și cred în El, în fața unei ispite demonstrează dacă Îl iubesc sau nu. Indiferent de încercarea prin care treci, dacă Îl respecți pe Domnul nu vei comite fărădelegi. Cei care se lasă ispitiți dovedesc că nu cred în Domnul. Ispita poate fi boală lungă despre care toți spun că nu are leac; dar dacă tu îți pui încrederea în Dumnezeu vei trece peste încercarea ta ca Avraam: ferm. „Isaacul” tău va veni la momentul potrivit, când credința ta va dovedi că respecți ceea ce grăiește Dumnezeu.

Atitudinea ta în timpul unei încercări arată dacă te încrezi sau nu în Domnul. Cei care acceptă calea omenească sunt cei care nu respectă ceea ce grăiește Domnul, se dedau păcatului și nu îi mai interesează să-L caute pe Tatăl. Toată lumea, fără excepție, ar trebui să caute în Domnul capacitatea de a se teme de El cu adevărat și a I se supune, pentru ca planurile Sale să se îndeplinească.

Dovada că respectul tău pentru Preaînaltul este redus este oferită de felul în care îți duci viața. El nu poate să-l ajute pe care nu-L respectă. În încercările ușoare, în ispitele mici și lucrurile pe care mulți le consideră neimportante ne dovedim relația cu Tatăl. Cine crede în Domnul nu va înceta niciodată să fie ajutat în momentele în care atacurile infernului se năpustesc asupra lui și alor săi.

Câte rele și-au croit drum în viața ta? Vei vedea că Domnul nu a reușit să fie scutul tău în acele momente. Acum, a te teme de Dumnezeu înseamnă să respecți ceea ce El spune, iar cine face acest lucru nu acceptă insinuările sau provocările dușmanului. La primul semn, creștinul deja se află în rugăciune și își dă ultimatumul pentru că folosește puterea lui Dumnezeu. Cu Hristos, nu există și nu va exista problemă fără soluție.

 Uită-te în Biblie și vezi exemplele celor care L-au slujit pe Dumnezeu, au crezut în El și astfel au dovedit că se tem de el. Și ție ți se va întâmpla același lucru. Viața ta se va putea schimba din momentul în care vei decide să pui în aplicare Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă te rogi fără să te bazezi pe ceea ce spun Sfintele Scripturi și fără credință și aștepți să se întâmple ceva, nu mai aștepta, pentru că nu se va întâmpla nimic. Doar cei care respectă ceea ce grăiește Domnul nostru vor birui exponenții răului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!