Mesajul zilei

16/08/2018 - MOTIV PENTRU A NE RUGA MEREU

“Da, El Și-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viața mea”

Psalmi 116:2

Dumnezeu Își pleacă urechea spre cel care Îl caută din toată inima. El nu are favoriți, dar nu îl poate ajuta decât pe cel care se află pe Calea Lui. Nu te ajută cu nimic să te rogi mereu dacă nu faci ceea ce este scris în Scripturi; continuând astfel, nu vei putea fi ajutat. În plus, trebuie să-L iubești pe Dumnezeu - să ai poruncile Lui și să le păzești (Ioan 14:21) - căci El nu poate să-l iubească decât pe cel care Îl iubește. Fratele meu, nu vei avea compania sau ajutorul Domnului dacă pentru a-ți satisface o dorință personală te prefaci că nu știi că greșești, te îndepărtezi de Domnul și apoi te duci și ceri iertare fără a te pocăi sincer.

Faptul că psalmistul a dovedit și a văzut că Domnul l-a ascultat ar trebui să fie ca o îndrumare pentru noi. Dumnezeu îi ajută pe toți cei care fac ceea ce spune Cuvântul Său, având în vedere că îndrumările biblice sunt întotdeauna de mare valoare pentru cei care le respectă. Cei care merg pe propriile căi voi realiza mai devreme sau mai târziu că au fost nechibzuiți. De ce să nu mergi pe calea care duce spre succes, pentru a încerca o alta care, mai mult ca sigur, nu va duce nicăieri? Oare nu e o greșeală?  

Apoi, cu certitudinea că va găsi calea adevărată, psalmistul a decis că, orice ar avea nevoie, Îl va invoca pe Domnul. Fă și tu la fel! Dacă trebuie, invocă-L ori de câte ori este nevoie. Iisus a învățat că dacă un frate păcătuiește față de noi și vine apoi căutând să-și ceară iertare trebuie să-l iertăm, chiar dacă facem asta de 490 de ori pe zi. Acum, dacă noi, ca oameni, trebuie să iertăm pe cineva în medie la fiecare 20 de minute, ce să mai spunem de Domnul, care este iubitor, răbdător și perfect? Trebuie să ai și tu o astfel de credință!

Fratele meu, nu înceta niciodată să dovedești și să vezi că Dumnezeu e bun și neobosit în a face bine oricui. Cel Atotputernic s-a pus la dispoziția ta pentru a răspunde nevoilor tale. Nu te lăsa pe tânjeală și nu renunța niciodată, căci Dumnezeu Își respectă făgăduielile sfinte. Tot ce are nevoie de la noi este să avem credință. Deci îndrăznește să intri în prezența Lui pentru a-ți revendica drepturile întru Hristos.

Robul lui Dumnezeu trebuie să se încreadă în Cuvântul Său până în ultima clipă, căci Cel Preaînalt își va respecta promisiunea, atâta timp cât nici robul lui Dumnezeu nu renunță la credința sa. Dacă Dumnezeu întârzie în a răspunde cererii noastre, probabil că încă nu credem așa cum ar trebui. Or, treburile spirituale sunt corecte și juste. O mică fărădelege, un gând murdar, un moment de slăbiciune sunt de ajuns ca să fim imediat îndepărtați de El. Spre exemplu, preacurvia se consumă chiar înainte de actul fizic (Matei 5:28). Totuși, urmând îndrumările divine, vei descoperi bucuria de a trăi prin credință și atunci vei vedea că drumul tău pe Pământ a fost de succes.

        

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!