Mesajul zilei

22/08/2018 - CUNOAȘTEREA EXCELENTĂ A LUI IISUS

“Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Iisus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos”

Filipeni 3:8

În lume, există oameni extrem de inteligenți, care, de exemplu, domină anumite domenii științifice și sunt învățați cu atâta înțelepciune, că este plăcut să fie ascultați vorbind pe un anumit subiect. Apropo, nu putem nega faptul că, prin descoperirile lor, ei fac un mare bine umanității. Cu toate acestea, mulți dintre acești înțelepți, pentru că nu se pleacă înaintea lui Dumnezeu, pierd cele mai bune lucruri: cunoașterea lui Iisus Hristos, Domnul nostru.

Dacă mulți iubesc bogățiile, faima și slava acestei lumi, noi, care am găsit mântuirea întru Iisus, iubim cunoașterea lui Hristos. Cei pierduți, atunci când se referă la noi, vorbesc cu dispreț și ne consideră nebuni, când, de fapt, ei nu știu că, deoarece nu au găsit încă pe Fiul lui Dumnezeu, sunt dominați de forțele iadului.

Scopul nostru trebuie să fie cunoașterea excelentă a lui Iisus! Deci, în loc să-i lăsăm să ne manipuleze, trebuie să fim atenți la cei care vor să ne facă religioși, adepți ai doctrinelor umane. Noi suntem liberi întru Iisus pentru a avea excelența înțelepciunii!

Dumnezeu este compus din trei persoane: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Hristos este Fiul lui Dumnezeu, în care stă toată înțelepciunea. Oricine L-a acceptat pe El ca Mântuitor nu trebuie să se mulțumească cu ceea ce a obținut, ci să obțină ceea ce a fost întemnițat întru Iisus.

Oricât de mult ne-am strădui aici pe pământ, nu vom cunoaște pe deplin pe Mântuitorul, dar în eternitate îl vom cunoaște așa cum am fost și noi cunoscuți pe deplin (1 Corinteni 13:12). Dar, pentru a merge în această călătorie binecuvântată, trebuie să pierdem tot ceea ce ne-a trebuit pentru a-L cunoaște pe Iisus.

Așa cum afirmă Biblia însăși, lucrurile din această lume despre care se crede că sunt importante nu sunt nimic altceva decât gunoaie pe lângă Fiul lui Dumnezeu. Deci, nu te lăsa cuprins de faimă, vanitate sau orice altă slavă pe care ei încearcă să ți-o ofere. Cel mai important este să cauți cunoașterea excelentă a lui Hristos.

Ai fi dispus să sacrifici toate lucrurile, considerându-le gunoaie, pentru a-L câștiga pe Hristos? Fratele meu, dacă cineva adună toată bogăția posibilă și încă nu L-a găsit pe Iisus, va concluziona într-o zi că a suferit o mare pierdere. Fratele să-și analizeze prioritățile și să investească în ceea ce îi va aduce fericirea eternă, pentru asta mă rog!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!