Mesajul zilei

23/08/2018 - OBIECTIVUL MAJOR AL CREȘTINILOR

“Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Iisus Hristos.”

2 Tesaloniceni 2:14

Mesajul pe care trebuie să-l transmitem oamenilor nu are nimic de a face cu ceea ce religiile predică în această lume. O mare greșeală făcută de misionari trimiși în toate colțurile lumii, unde Evanghelia este încă în minoritate, este de a se asocia cu cei care se numesc creștini. Acești trimiși se lovesc de ostilitatea locală și, gândindu-se să se protejeze pe ei înșiși, se alătură unor "misionari" ai cultelor, al căror nume este creștin. De fapt, ei nu au înțeles că porunca Domnului - să nu întrebați pe nimeni de sănătate pe drum (Luca 10:4) - trebuie respectată. Dacă misionarii ar avea aceeași glorie care sălășluia în Iisus, ar fi protejați ca Domnul.

Înainte de a asculta Cuvântul lui Dumnezeu, eram pierduți și nu aveam nicio perspectivă de mântuire. Apoi mesajul dulce al crucii ne-a luminat și, cu bucurie și credință, am luat decizia corectă pentru viața noastră. Prin aceasta, puterea diavolului asupra noastră s-a încheiat și am devenit parte a poporului lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, iadul, știind că nu a putut anula lucrarea pe care a făcut-o Spiritul lui Dumnezeu în noi, a început să se străduiască să ne facă să devenim religioși. Iată pericolul, pentru că dacă reușește, vom lăsa poruncile Celui Preaînalt la o parte. Acum, cel care nu are și nu ascultă de poruncile Tatălui, nu-l iubește și de aceea nu este iubit de El.

Chemarea noastră este mai mult decât o simplă schimbare a religiei. Am fost chemați din Împărăția întunericului și am fost aduși în Împărăția Fiului lui Dumnezeu (1 Petru 2: 9). Acum, vechile mărci ale trecutului nu mai există pentru noi. Prin credința în Numele lui Iisus și îndrumarea Cuvântului putem realiza toate lucrurile pe care le-a făcut Mântuitorul în lucrarea Lui pe Pământ (Ioan 14:12).

Trebuie să înțelegem că, chiar dacă avem succes în credință, ne așteaptă mai mult de atât. Apostolul Pavel spune că trebuie să atingem slava Domnului nostru Iisus Hristos. Acesta ar trebui să constituie un obiectiv de urmărit. Aceeași ungere pe care a primit-o Împăratul împăraților este la dispoziția noastră. Fiul Celui Preaînalt a lăsat prerogativele Sale divine și a venit pe pământ ca oricare din noi. Acum, după ce am ajuns la slava Sa, putem să facem ceea ce a făcut Iisus.

Slava dată lui Iisus L-a făcut să lucreze aici ca Dumnezeu. Odată, stătea într-o barcă ce se balansa teribil în mijlocul unei furtuni puternice, a poruncit să înceteze vântul și să se oprească marea. În acel moment, atât vântul cât și marea au ascultat de El. Hristos a poruncit ca paraliticii să meargă, ca muții să vorbească, orbii să vadă și demonii să iasă, iar porunca Lui nu a fost niciodată nesocotită. Și în viața voastră se poate întâmpla același lucru: vei fi o binecuvântare când vei avea slava Domnului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!