Mesajul zilei

24/08/2018 - POSTURA UNUI RĂZBOINIC AL LUI DUMNEZEU

“Nu trebuie oare să ştiţi că Domnul Dumnezeul lui Israel a dat pe vecie domnia peste Israel lui David şi fiilor lui printr-un legământ care nu se poate călca?

2 Cronici 13.5

A fi chemat și ales de Domnul este unul dintre cele mai înalte privilegii pe care le poate avea cineva, atât în această lume cât și în lumea de apoi. Celui înspre care Dumnezeu cel veșnic arată cu degetul și îl cheamă devine respectat de îngerii Domnului și de demonii, și este eliberat de orice ispită. Puterea care o au cei chemați de Atotputernic ne depășește înțelegerea, căci aceștia sunt investiți cu o autoritate care îi face să fie cutezători în fața oricărui atac din iad.

            Dumnezeu este cel care spune că cinstește pe cei care-l cinstesc (1 Samuel 2:30). Dacă El m-a chemat să fiu al Lui și să-I fac lucrarea, trebuie să-L cinstesc. Deci, indiferent de ce activitate desfășor, în afară de a nu se angaja în nici un păcat, trebuie să fac voia divină. Dacă, totuși, consider că această lucrare este doar pentru unii chemați să compună slujirea, mă voi descalifica pe mine însumi. Amintește-ți, cei care îl cinstesc pe Cel Prea-Înalt vor fi cinstiți de El.

            Toți oamenii trebuie să-și dea seama că sunt cinstit de Domnul. Dacă se întâmplă acest lucru, voi propovădui mesajul mai cu succes. Intervențiile divine pe care ceilalți le văd în mine vor provoca în ei o dorință imensă de a se preda, de asemenea, lui Dumnezeu. Prin urmare, ca un ales al Domnului, nu trebuie să-ți fie teamă că într-un anumit caz autoritatea ta nu va funcționa. Amintește-ți că vocația dată de Creator este nerepartizată și că lucrează pentru totdeauna.

            Suveranitatea pe care Tatăl ceresc o dă robilor Săi este legată de tot ceea ce contează pentru Împărăția lui Dumnezeu. Toată lumea care a fost mântuită și umplută de Duhul Sfânt a devenit un agent al Cerului, deoarece practicantul Cuvântului poate fi folosit în cele mai diverse și spectaculoase forme. Ceea ce vedem în relatările biblice ale eroilor credinței este ceea ce Domnul așteaptă să facă în noi și prin noi. Copiii lui Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna pregătiți pentru fapte mari.

            În cazul lui David și al urmașilor săi, legământul a fost făcut cu sare (2 Cronici 13:5). Deja pentru noi, Noul Legământ este mai presus, făcut peste făgăduielile superioare și întemeiat în sângele lui Isus. Nu există nici o posibilitate ca vreo făgăduială făcută de Domnul să eșueze. În fața acestui adevăr, fii fără teamă și ia-ți locul întru Isus, așa cum a făcut El înaintea lui Dumnezeu. În această privință, diferența de bază dintre slujirea noastră și cea a Domnului este că El crede în tot ceea ce Tatăl Îi spunea, iar acest lucru, poate că noi nu-l facem.

Poate că nu îți convine să știi că Creatorul ți-a dat o participare veșnică la slujirea Sa sfântă? Deci, exersează-ți autoritatea, fii ferm, încrezător și nu mai permite diavolului să-ți cotropească viața ta și cea a familiei tale.

 

            Întru Hritos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!