Mesajul zilei

25/08/2018 - RESPECTĂ AUTORITĂȚILE DIVINE

“Dar cât despre noi, Domnul este Dumnezeul nostru, şi noi nu L-am părăsit, preoţii din slujba Domnului sunt fii ai lui Aaron, şi leviţii stau şi îşi împlinesc slujbele.”

2 Cronici 13.10

După răzvrătirea condusă de Ieroboam, în care Israel s-a împărțit în două împărății - împărăția Nordului, care a continuat cu numele lui Israel și cea a Sudului (cea a lui Iuda), care a pierdut zece seminții și a fost constituită din semințiile lui Iuda și ale lui Beniamin, a avut loc o luptă sângeroasă cu pierderea multor vieți. Uneori, după moartea lui Roboam, fiul său Abia l-a urmat. În curând, aceasta a poruncit o luptă împotriva regatului rebel al nordului, care trăia atacându-l pe cel din Sud.

            Înainte de bătălie, regele Abia și-a ridicat glasul și a dat o șansă semințiilor din nord, amintindu-le că Iuda a hotărât să păstreze pe Domnul ca Dumnezeul lor, ceea ce israeliții nu au făcut (1 Cronici 13:10, 11). El s-a referit, de asemenea, la părți din Scriptură în care Cel Prea-Înalt îi dăduse lui David și fiilor săi suveranitatea asupra Israelului (1 Cronici 13:5; 2 Samuel 7:12,13,16). Cu toate acestea, argumentele lui Abia nu au ajutat prea mult. Apoi, cu patru sute de mii de oameni, a pornit la luptă împotriva lui Ieroboam, care a venit împotriva lui cu de două ori mai mulți soldați.

            Abia (fiul lui Roboam) a încercat să-i facă pe rebelii să recunoască că nu vor prospera, căci împărăția aparținea familiei lui David și pentru că l-au părăsit pe Domnul, și astfel ar fi înfrânți. A fost una dintre cele mai mari bătălii care au avut loc vreodată pe Pământ. Ieroboam, expert în război, a pus la cale un plan: l-a înconjurat pe Iuda, și cu asta, părea că va câștiga. Abia și poporul lui au strigat către Cel Prea-Înalt, care i-a auzit și l-a rănit pe Israel. Numărul de morți a fost foarte mare: 500 mii de viteji.

            Ceea ce s-a întâmplat în acea zi este un exemplu pentru toți cei care sunt ai lui Dumnezeu. Nu contează cât de mulți vrăjmași sunt avântă împotriva noastră. Cei care, de fapt, slujesc Celui atotputernic și nu neagă domnia Lui niciodată nu vor pierii, căci Dumnezeu însuși luptă pentru ei. Abia a încercat să-i convingă să nu rămână încăpățânați. În îndrumarea sa le-a amintit de preoția instituită de Domnul, prin care fiii lui Aaron și ai leviților au făcut lucrarea, ceea ce Israel a considerat a fi nesemnificativ. De aceea l-au pierdut pe Domnul și, fără El, au devenit slabi și au fost învinși în război.

            Lecția pe care o tragem de aici este că cei care se ridică împotriva celor care au fost instituiți de Dumnezeu pentru a face lucrarea Lui se răzvrătesc împotriva voinței divine. Păcatul răzvrătirii este același lucru cu cel comis de cei care se dedică vrăjitoriei (1 Samuel 15:23). Toți cei care se răzvrătesc împotriva poruncilor divine vor gusta înfrângerea. Va fi binecuvântat numai cine are Domnul de partea sa și păzește poruncile Lui (Ioan 14:21).

            Nimeni nu trebuie să uite că lucrarea lui Dumnezeu, așa cum spune deja numele, îl are pe Domnul la cârmă. Oricine se lasă condus de dracul diviziunii, va fi cu siguranță rușinat și înfrânt, căci el va lupta împotriva Comandantului armatelor cerești.

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!