Mesajul zilei

26/08/2018 - NE AȘTEAPTĂ CE E MAI BUN

“ Dar eu, în nevinovăţia mea, voi vedea faţa Ta: cum mă voi trezi, mă voi sătura de chipul Tău."

Psalmi 17:15

Robii lui Dumnezeu au speranța că ziua în care vor da socoteală - cea a Judecății - va fi glorioasă. Dar cei care nu se pleacă înaintea Domnului și, pentru că trăiesc în păcat, nu au sufletul purificat de faptele rele, se cutremură și se înspăimântă doar la gândul de ce li se va întâmpla după moarte. Cel mai trist este că nu „deschid ochii” pentru a căuta ajutorul divin. Astăzi, toți cei pierduți în această lume își pot rezolva situația eternă, doar prin mărturisirea greșelilor și pocăință. Cei care fac acest lucru vor primi mântuirea.

Cu toate acestea, pentru cei care nu Îl au pe Iisus alături, nu este ușor să se pocăiască și să obțină iertarea divină, deoarece există în ei o putere diabolică ce îi domină, care luptă din toate răsputerile pentru a nu-și pierde „prada”. Dar când cineva Îl alege pe Hristos și intră în Împărăția lui Dumnezeu, începe să vadă cât de nesăbuit a fost. Acum, nu este înțelept să amâni cel mai important lucru din viața ta, pentru că dacă va veni momentul morții tale și vei fi în păcat, vei pleca fără mântuire și așa vei rămâne pentru totdeauna. De aceea, cei care nu vor să se convertească nu sunt numai nesăbuiți, ci și nebuni pentru că disprețuiesc înțelepciunea și batjocoresc păcatele, ale căror robi sunt.

Cine își dedică viața lui Iisus va fi păzit de neprihănirea lui Dumnezeu și de atunci poate conta pe lucrarea sfântă a lui Dumnezeu în viața sa. De fapt, devine însăși neprihănirea lui Dumnezeu în El (2 Corinteni 5:21). Cu mântuirea, "tokenul" tău este purificat și apoi poate lua o decizie înțeleaptă de a nu se mai pleca înaintea oricărei forțe rele care "îi apar în cale". Neprihănirea Domnului îi permite să trăiască cu capul sus, fără nici o condamnare.

Într-o zi, vom muri cu toți. Când te vei trezi pe „lumea cealaltă”, cu cine te vei asemăna? Cel neprihănit va fi ca Domnul; cei răi vor avea chipul aceluia pe care l-au slujit și l-au ascultat - diavolul. Eu aș face orice pentru a nu semăna cu Satana sau pentru a nu fi în „grupul” său. Ceea ce mă interesează, de fapt, este să fiu al lui Iisus și după asemănarea Lui. Unii se vor trezi pentru viața veșnică; alții pentru rușine veșnică (Daniel 12: 2). De ce să nu te convertești acum?

Ce se întâmplă în inima ta când auzi despre Judecata de Apoi? Viața ta pe Pământ nu va dura pentru totdeauna, și când va veni ziua cea mare, te vei întâlni cu judecătorul celor vii și celor morți. Având această certitudine, care va fi destinul tău? Ce se va întâmpla cu tine? Dedică-te lui Iisus până nu este prea târziu, căci dacă o faci, vei trăi fără teama unei posibile suferințe veșnice.

În acea zi, Domnul Iisus va judeca după judecata Lui dreaptă. Nu va avea milă, pentru că judecata lui Dumnezeu nu îi va favoriza pe cei care nu și-au asumat-o aici pe pământ. Acesta este momentul pentru a obține iertarea și mântuirea Domnului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

                        R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!