Mesajul zilei

27/08/2018 - MERGI LA ÎNTÂLNIREA CU DUMNEZEU

“Să mergem înaintea Lui cu laude, să facem să răsune cântece în cinstea Lui!”

Psalmi 95:2

Nu aștepta ca Domnul Dumnezeu să te cheme să te prezinți în fața Lui, căci tu ești cel care trebuie să te apropii de El. Acum, să nu uităm ce spune Cuvântul în Ioan 19:11a: ființa umană nu poate avea nicio putere dacă nu este dată de sus. De aceea, când simți dorința de a-L căuta pe Tatăl, fă acest lucru, pentru că este un semn că El te-a „înștiințat” că este timpul să te prezinți în fața Lui. Cu atingerea divină, oricât de subtilă ar fi ea, ni se va permite să venim înaintea Creatorului nostru pentru a ne oferi Lui și a împlini voința Lui.

Dacă țara noastră ar intra în război, guvernul i-ar convoca pe rezerviști, care ar avea un termen pentru a se prezenta la unități. Mai mult, mulți oameni, chiar și cei neconvocați, ar putea ei înșiși să se ofere voluntari pentru a servi patria. Astfel, fie prin convocare, fie prin voluntariat, cel care se înrolează se supune ordinelor autorităților. De aceea, ori de câte ori simți chemarea divină sau simți că ar trebui să te oferi voluntar, să știi că din acel moment nu mai aparții ție însuți, ci „țării”, care te va folosi așa cum dorește.

Este foarte important să subliniem că îndrumarea pentru cei care se prezintă înaintea Domnului este să vină cu bucurie și laude. Deci, niciodată să nu stai în fața lui Dumnezeu încruntat, cu capul plecat sau supărat. Cel mai sigur este să-I spui cât de mult te-a ajutat, ce a făcut pentru tine și că tu crezi că El te poate ajuta. Astfel, Îl vei face pe Cel Preaînalt să se bucure de recunoștința ta. Dar să nu vii cu complimente ieftine, ca și cum Dumnezeu nu Și-ar da seama sau S-ar umple de bucurie din cuvinte goale.

Când spunem că trebuie să-L lăudăm, Atotputernicul nu demonstrează slăbiciune sau deficiență; căci, acest lucru nu este valabil când vine vorba de El. În realitate, lauda pe care o aducem Domnului ne face mai mult bine nouă decât Lui, și de aceea laudele cu privire la ceea ce este El și ceea ce face și trebuie să fie întotdeauna aduse cu inima fericită și recunoscătoare. Lauda este ca o hrană pentru sufletul nostru.

Poți să compui cântece pentru Dumnezeu, dar cel mai important este să-l sărbătorești cu psalmi, deoarece aceste înregistrări sacre au mare ungere. Când le dăm Celui Preaînalt, gurile noastre sunt pline de fericire, iar inimile noastre sunt atât de absorbite de Domnul încât devenim mai buni decât am fost vreodată. Sărbătorind cu cântece inspirate - Psalmii - ne înviorează sufletul, însușindu-ne mai bine ungerea Cuvântului.

De aceea, data viitoare când Îl lauzi pe Cel Atotputernic, fă-o cu declarații din Scripturi și vei vedea cât de mult vei crește din punct de vedere spiritual, deoarece spiritul tău va fi întărit cu o laudă din inima lui Dumnezeu Însuși.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

         R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!