Mesajul zilei

28/08/2018 - DOMNUL NU NE UITĂ INGRATITUDINILE

“Patruzeci de ani M-am scârbit de neamul acesta şi am zis: "Este un popor cu inima rătăcită; ei nu cunosc căile Mele." De aceea am jurat în mânia Mea: "Nu vor intra în odihna Mea!”.

Psalmi 95:10,11

Timp de 40 de ani, israeliții l-au făcut pe Domnul să Își piardă toată dragostea pe care o avea pentru ei. Acest popor chemat să fie special - care a fost scos cu mână puternică din sclavia egipteană, pentru care Dumnezeu a acționat marile semne, a despicat marea pentru a putea călca pe uscat, a scos apa din stâncă și a trimis zilnic mana - a devenit un motiv de durere pentru Dumnezeul cel veșnic. Ai grijă să nu provoci lui Dumnezeu același sentiment. Mântuirea Lui a fost de asemenea un plan foarte bine elaborat și executat, așa că nu lăsa păcatul să te țină departe de Domnul.

Prima dată când s-au îndoit de Cuvântul lui Dumnezeu, forțele iadului i-au atacat. De atunci, un val a chemat un alt val (Psalmi 42:7). Chiar și condimentul alimentar a fost folosit de inamic pentru a-L provoca pe Preamăritul (Numeri 11: 5). S-au purtat ca niște copii răsfățați și au încetat să mai fie în grațiile Domnului. Câți și-au pierdut prima dragoste? Înainte, Dumnezeu și ei se purtau ca niște îndrăgostiți. Astăzi, ei nu mai au plăcere în a se ruga, nu se mai duc în casa lui Dumnezeu ca înainte și nu mai propovăduiesc Cuvântul celor pierduți.

Orice s-ar întâmpla, nu lăsa diavolul îndoielii să te atace, căci Dumnezeu are un plan minunat pentru viața ta. Ascultă ceea ce spune Cuvântul și fugi de ispite, căci duhurile rele lucrează neîncetat pentru a te scoate din prezența divină. Scopul diavolului este să-ți fure mântuirea, să te lovească cu tot felul de necazuri și să te folosească în scopuri murdare. Planul Domnului este deja de a face să strălucească slava Lui în viața ta. Fii plăcerea Aceluia care nu ar trebui niciodată să fie nemulțumit.

Ce s-a întâmplat a fost că inimile israeliților s-au îndepărtat de adevăr. Persoana care ajunge în acest punct nu se mai bucură de sfințenie, nu se simte rău că se comportă ca o persoană pierdută și, mai rău, se consideră o excepție de la poruncile care ne interzic să păcătuim. Atunci rușinea, pudoarea și alte sentimente de sfințenie îl abandonează. Dacă ți s-a întâmplat asta, întoarce-te în brațele Domnului.

Nu fii ca cei care au preferat să creadă minciunile Satanei în loc să creadă în căile Domnului din inimile lor. Nu este bine să-L frustrăm pe Cel care are puterea de a distruge trupul și sufletul în iad. Dacă te-ai gândit la lucruri greșite, ai făcut ceea ce nu este bine și frica de Domnul nu mai arde în inima ta ca înainte, este semn că te-ai abătut de la calea Lui. Deschide-ți inima acum și mărturisește-ți păcatul. Așa cum sentința a venit pentru rebelii israeliți, va veni și pentru cei care rămân în greșeală și va fi neplăcut pentru cei care disprețuiesc viitorul mai bun care îi așteaptă. Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. (Psalmi 37: 4).

 

Întru Hristos, cu dragoste,

        

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!