Mesajul zilei

29/08/2018 - REȚETE SIMPLE ȘI EXTREM DE UTILE

“Urâţi răul, cei ce iubiţi pe Domnul! El păzeşte sufletele credincioşilor Lui şi-i izbăveşte din mâna celor răi.”

Psalmi 97:10

Este extrem de important să învățăm ceea ce, din punct de vedere biblic, înseamnă a iubi pe Dumnezeu. Cei care Îl iubesc sunt îndrumați să urască răul. Sunt mântuiți cei care se roagă să nu fie niciodată ispitiți, dar acest lucru nu trebuie făcut. Trebuie să ne rugăm să fim eliberați de ispite, adică să câștigăm victorii peste toate și să ne opunem tuturor încercărilor dușmanului de a ne conduce la păcat. Atitudinea noastră fermă va face răul să se plictisească de noi.

Cea mai bună modalitate de a nu cădea în ispită este să nu ai nicio curiozitate despre ceea ce se întâmplă cu cei care sunt folosiți de imperiul întunericului. Când unui creștin îi lipsește judecata, el se lasă convins de inamic și plătește pentru a vedea ce se poate întâmpla în anumite situații. Răul este dăunător și oricine se apropie de el, din orice motiv, se pângărește. De exemplu, dacă o persoană începe să fie interesată de tine, și spui că vei vedea cât de departe poate să ajungă, te expui ispitei. Același lucru se întâmplă și cu cei care decid să se uite la un film pentru adulți pentru a afla la ce stadiu de greșeală a ajuns omenirea. Curioșii se joacă cu focul! 

Decizia de a fi un sfânt al Domnului este cea mai bună cale. Cine se lasă deoparte pe sine pentru a îndeplini voia divină nu acordă nici cea mai mică atenție lucrărilor întunericului; de aceea este păzit de orice atac al forțelor răului, căci sufletul sfinților este protejat de Dumnezeu. Dacă iadul a decis să te răstoarne și vântul este prea puternic, roagă-te și vorbește despre aceasta cu Tatăl, care a promis să apere sufletul sfinților Săi. Dacă poporul lui Dumnezeu va rămâne ferm, orice armă făurită împotriva sa va fi fără putere (Isaia 54:17). Prin urmare, lasă-te călăuzit de Cel Atotputernic.

Cei care nu țin seama de avertismentele biblice vor avea probleme serioase cu forțele întunericului, deoarece trăiesc cu gânduri negative, murdare, pornografice și diabolice. Cei care sunt păziți de Domnul au gânduri bune și pot vedea calea de ieșire din orice criză. Ei au autoritate asupra forțelor răului. Cei care trăiesc gândindu-se la ceea ce nu li se dă, își doresc ceea ce nu le trebuie și fac ce-i place diavolului se află în mâinile lui. Dacă dorești să te eliberezi, trebuie să mărturisești tot ce este greșit în viața ta.

Nici un sfânt nu trebuie să se supună suferinței pe care diavolul i-o trimite. Oricine vrea cu adevărat să fie eliberat de dușman trebuie să pretindă de la Domnul Dumnezeu împlinirea Cuvântului Său, deoarece El a promis că va elibera pe toți cei care sunt ai Lui din mâinile celor răi. Făgăduielile Domnului au fost făcute pentru ca noi să Îl chemăm.

Dacă ai căzut în nelegiuire și săgețile răului te-au atins, cercetează-te, căci, mai mult ca sigur, ai deschis ușa pentru inamic. Dacă te afli în această situație, roagă-te și cere-ți iertare pentru greșelile tale. Astfel, Iisus poate închide toate ușile folosite de inamic pentru a te ataca, iar prețul neascultării este prea mare.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!