Mesajul zilei

30/08/2018 - HARTA FERICIRII

“Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele.”

Psalmi 100:4

Porțile la care se referă psalmistul în acest verset reprezintă înțelegerea pe care ne-o dă Domnul prin Cuvântul Său. Fără această deschidere, nu putem intra în prezența divină și astfel nu primim nici o binecuvântare. Pe de altă parte, datorită faptului că avem în mâinile noastre revelația a ceva care ne aparține, nu mai trebuie să așteptăm să se materializeze. Este suficient, cu credință și hotărâre, să ne asumăm imediat ceea ce este al nostru.

În cursul călătoriei noastre de credință se deschid mai multe uși, care pot conține atât mustrarea unei greșeli pe care am făcut-o sau pe care o vom face, cât și o declarație despre ceva care a fost deja făcut pentru noi și pe care nu trebuie decât să-l primim.

După cum putem observa în acest verset din Scriptură, Domnul ne invită să intrăm pe porți și să nu strigăm din afară. Dacă, de exemplu, cumpărăm un produs, dar nu respectăm instrucțiunile din manualul său, este posibil să avem o problemă și produsul să nu funcționeze. Până la urmă, recomandările producătorului sunt făcute pentru a fi respectate. Cine este înțelept nu întreabă, de exemplu, de ce trebuie echilibrat un pneu, nu-i așa? Cu toate acestea, cel care nu acordă importanță acestei instrucțiuni, atunci când trece pe o pantă alunecoasă sau printr-o curbă, va întâmpina dificultăți.

Trebuie să intrăm pe porți cu laude - fie că le cunoaștem sau nu. Deci, să nu faci altceva, deoarece în Scriptură neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea (1 Samuel 15: 23a). Ceea ce simte Domnul când vede o persoană că invocă spiritele rele este același lucru pe care îl simte când unul dintre fiii Săi nu Îi respectă îndrumările. Apropo, așa și-a pierdut Saul împărăția. În schimb, înțelepții urmează îndrumările divine și prin urmare, au întotdeauna succes.

Când intri în prezența divină, te vei simți ca și cum ai fi în Camera Tronului. Dumnezeu te va duce în locuri speciale - în curțile Sale - unde vei fi bine, vei avea experiențe noi, Duhul va vorbi și îți vei pune întreaga ființă înaintea Domnului. Atunci vei putea să înțelegi ce ai făcut greșit și ce trebuie să fie ajustat pentru ca Domnul să fie mulțumit de tine.

Odată ce ești în comuniune cu Tatăl, nu te grăbi să rostești vreun cuvânt. Simte mișcarea sfântă a vieții tale și nu refuza să te spovedești sau să te pocăiești de păcat. Salvează-ți sufletul, declarându-ți chiar și intențiile inimii. Astfel, vei fi spălat cu apă pură - care este Cuvântul lui Dumnezeu - și va veni o nouă ungere, care îți va lumina întreaga înțelegere.

Cine procedează astfel, urmând vocea Domnului, își va vedea cătușele cum cad la pământ, dar el nu va cădea niciodată. Deci, nu înceta să urmezi harta fericirii!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!