Mesajul zilei

31/08/2018 - REVIZUIEȘTE-ȚI COMPORTAMENTUL

“Dar voi n-aţi învăţat aşa pe Hristos”

Efeseni 4:20

Cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla a fost oportunitatea dată de Domnul de a învăța Cuvântul Său; la urma urmei, prin înțelegerea dobândită cu ajutorul Său, devenim membri ai Trupului lui Hristos și părtași ai naturii divine; în consecință, suntem victorioși față de puterea iadului. Totuși, nu ar trebui să fie doar un consimțământ mental, ci o experiență reală.

Diavolul a pierdut de fiecare dată când a atentat la viața ta sau plătești pentru că i-ai ascultat minciunile? Reține că a învăța Cuvântul înseamnă a învăța despre Hristos - iar cei care au învățat de la El sunt ca El. Nu încerca alte mijloace pentru a dobândi această cunoaștere, deoarece ele nu există. Rugăciunea este bună, ne ajută și ne întărește, dar pentru a înțelege pe Domnul, nu este suficient.

În rugăciunea făcută corect, putem obține de la Tatăl răspunsul la întrebări, soluția la slăbiciuni și nevoi, precum și puterea de a prelua inițiativa în fața problemelor. Să ne rugăm înseamnă să vorbim cu Tatăl despre ceea ce ne-a revelat prin Sfânta Scriptură. Cu toate acestea, dacă vrem să-L cunoaștem pe Iisus, trebuie să fim atenți la ceea ce ascultăm prin citirea și predicarea Cuvântului.    

Fără această cunoaștere, vom vorbi despre El doar pentru că am auzit despre viața Lui. Cu toate acestea, învățarea de la Hristos este minunată, căci în acest fel ajungem să ne dăm seama care este scopul nostru. Poate că cineva este puternic în rugăciune, dar chiar fără să știm cum trăiește acest „iluminat", ceea ce face sau crede, vom recunoaște dacă el a fost trimis de Domnul sau nu. Cei care Îl cunosc pe Hristos și cei care sunt cunoscuți de El nu ezită niciodată în fața minciunilor înșelătoare ale Satanei.

Învățăm să ne bucurăm de binecuvântările lui Hristos și să le transmitem celor care au nevoie de ele, căci mulți sunt cei care nu cunosc pe Fiul lui Dumnezeu așa cum este El și trăiesc în dificultate. Oamenii de genul acesta se încântă cu orice ocazie de a face bani și de a irosi timp, resurse energetice și financiare pe ceea ce consideră o șansă de aur - care, de fapt, nu va duce la nimic. Acum, trebuie să fim stăpâni pe noi, să ne străduim mereu nu numai prin cuvinte, ci și prin fapte! Cel care-l cunoaște pe Domnul Iisus are motive suficiente pentru a trăi bine și a-l învăța acest lucru pe cel care are credință.

A-L cunoaște pe Iisus înseamnă a descoperi excelența dragostei divine - iar cine reușește, va ajunge să trăiască la cel mai înalt nivel. Pentru acela, nu va exista un loc mai bun decât alături de Domnul, iar dificultățile nu-l vor împiedica să ajungă unde l-a trimis Dumnezeu. Mai mult, când se apropie de Tatăl, nu va fi niciodată enervat de atitudinea omului și va fi întotdeauna un model pentru toți, chiar și pentru cei care au o inimă întărită.

De fapt, mărturia celui care a învățat de la Hristos este ca o diplomă, care arată că el este un discipol al Învățătorului și, prin urmare, nu se teme de ce i se poate întâmpla.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!