Mesajul zilei

01/09/2018 - NU FII NESĂBUIT

“ De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.”

Efeseni 5:17

Cel care dorește să-I facă pe plac lui Dumnezeu și să-L mulțumească trebuie să fugă de lucrările întunericului. Nesăbuiții spirituali nu văd nici o problemă în a nu se consacra Domnului, în menținerea unor prietenii sau adoptarea unor practici condamnate de Scripturi. Acum înțelepții - cei care au învățat mai mult despre Hristos, au trecut prin poarta cea strâmtă, prin calea cea strâmtă (Matei 7:13), și acum se luptă să rămână în picioare - știu că lumea este dăunătoare și de aceea trebuie evitată.       

Nepricepuții, cei care nu au nici o afinitate pentru Adevăr și cad în păcat, nu își dau seama că îi fac pe plac dușmanului, nu lui Dumnezeu. Când sunt atacați de forțele răului, pot să-l învinuiască pe Domnul că nu i-a protejat; la urma urmei, se consideră credincioși în orice situație. Inconștiența lor, totuși, dovedește că nu au fost încă eliberați cu adevărat. Nici un slujitor al păcatului nu va fi întotdeauna acasă, nu-i așa? Acesta este motivul pentru care mulți se abat de la casa lui Dumnezeu.

Acum, toți cei care s-au născut a doua oară trebuie să caute botezarea întru Duhul Sfânt, deoarece, după ce au primit-o, pot alunga ispitele, întrucât, la cel mai mic semn de greșeală el va avea atingerea divină care îl va avertiza. De fapt, apostolii lui Iisus sunt instruiți să nu se încurce cu „Bat-Șebele” din această lume (2 Samuel 11). În schimb, ei beau cu înțelepciune din fântâna lor (Proverbe 5:15) și astfel reușesc să scape de ispite. Fratele meu, dacă în inima ta este răul și ai fost influențat de jertfele infernului, renunță imediat la acest comportament, pentru că Satana a reușit să-ți submineze rezistența - și dacă vei continua, căderea ta este sigură.

Înțelepții lui Dumnezeu sunt formați pe Fundamentul adevărat și unic: Cuvântul Domnului, astfel încât ei să nu acorde atenție la ceea ce este în lume și nici să nu-i iubească practicile; astfel încât hainele lor să nu fie niciodată pângărite. Când simt că, în spatele unui zâmbet sau al unui compliment nescris, este acțiunea inamicului, robii lui Dumnezeu îl izgonesc, căci ei știu că, pentru a fi mai înțelepți decât adversarul, ei trebuie să respecte poruncile divine.

Cel care are înțelepciunea Înaltului rezistă chiar și în fața furtunilor, pentru că este întemeiat pe Dumnezeu, care este Stânca (Psalmi 62: 7). Această persoană înțelege că, dacă ar accepta păcatul, ar putea avea chiar și o plăcere suplimentară, dar ascultând pe Cel Preaînalt, nu se lasă dus de „cântecul huriilor”, căci știe că această plăcere instantanee îl va face să îmbrățișeze flăcările iadului veșnic. Deci, el preferă să nu aibă nimic în viață decât să dobândească ceva prin minciună și seducție, care sunt legături cu diavolul însuși.

Nepricepuții se joacă cu angajamentul pe care l-au făcut la altar înaintea Domnului și, în consecință, pierd totul - inclusiv mântuirea! Pentru acești nesăbuiți, nu mai există nimic decât plăcerea condamnată sau banii iliciți, cu condiția să îi primească „pentru o faptă bună”. Dacă te afli în această situație, ieși din ea cât mai e timp. Dacă nu vreți să arzi, nu fii nesăbuit, căci cine se joacă cu focul se arde!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!