Mesajul zilei

04/09/2018 - SFATURI FĂRĂ ROST

“Nimeni nu face ceva în ascuns, când caută să se facă cunoscut: dacă faci aceste lucruri, arată-Te lumii”

Ioan 7.4

Frații Domnului Iisus i-au dat cu siguranță sfaturi neînsuflețite. Acum, este bine să fii atent ce ne spun prietenii, familia și chiar predicatorii; la urma urmei, în multe ocazii, oamenii nu se află într-o stare de spirit bună atunci când încearcă să ne ajute în fața unei anumite incertitudini a noastre. Apropo, acest lucru este serios, deoarece mulți dintre cei care ne sfătuiesc sunt folosiți de către inamic pentru a ne face rău. Deci, dacă credem că cuvintele lor sunt de fapt răspunsul lui Dumnezeu, acceptăm și luăm decizii care ne pot conduce la a suferi rele ireparabile.

Sfetnic este unul dintre titlurile lui Isus Hristos (Isaia 9:6). Așa cum Domnul cunoaște toate lucrurile și ne iubește, El este singurul care ne sfătuiește. Prudent, înțelept și adevărat, numai Tatăl nostru poate fi. De aceea, nu vorbi nici nu accepta nimic din ceea ce ți se spune, fără să fii sigur că Domnul a fost Cel care a făcut dezvăluirea. Mintea umană, care este foarte ageră, este capabilă să gândească și să găsească soluții cu o viteză înspăimântătoare. Dar nu întotdeauna ceea ce credem - sau soluția pe care o găsim - vine de la Cel care știe totul. Dacă suntem întru Sfântul Duh, vom ști din Scripturi ce decizie să luăm în orice situație.

            Un alt fapt important este că, în înțelepciunea Lui, atunci când Domnul ne îndrumă, El ne vorbește direct sau prin intermediul cuiva, și inima noastră înțelege. De fapt, vom simți mereu pace și bucurie când El ne conduce viețile. Prin urmare, dacă orice gând sau revelație ne este neclară, trebuie să o refuzăm, deoarece Biblia declară că Atotputernicul nu este un Dumnezeu al neorânduielii (1 Corinteni 14:33).

Mesagerul lui Dumnezeu vorbește ceea ce vine de la El. Imediat îți dai seama dacă o persoană este sau nu bună în credință prin ceea ce vorbește. Acum, robul Domnului poate vorbi despre sport, politică, filozofie sau afaceri, dar la un moment dat va spune ceva relevant despre Scripturi. Oricine nu vorbește conform cu ceea ce spune Domnul nu-L cunoaște și nu este ferm în credință; deci sfaturile lui nu ne servesc.

Dacă slujești Domnului, roagă-L să-ți conducă viața. Dacă fiecare părinte are plăcerea să-și instruiască corect fiul, cu cât mai mult Tatăl ceresc (Luca 11.13)! De aceea, nu te teme să-I ceri ajutorul, căci Domnul Însuși ne-a îndrumat să întrebăm despre lucrurile ce vor urma.

Copiii lui Dumnezeu ar trebui să fie atenți asupra acestui fapt: prin inspirație divină, vorbim așa cum Domnul ar vorbi dacă ar fi în locul nostru, vedem așa cum El ar fi văzut și acționăm în același mod în care El ar acționa. Deci, de ce să nu cauți ungerea Lui?

            Întru Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!