Mesajul zilei

05/09/2018 - DE UNDE LIPSĂ?

“Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitorile locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii!”

Isaia 54.3

Tatăl nostru ceresc nu are nicio problemă care să răspundă nevoilor noastre; El știe să creeze ceva din nimic și niciunul dintre planurile Sale nu poate să fie împiedicat. Mai mult, când operează, mereu își folosească abilitățile Sale miraculoase.

            Cel Preaînalt ți-a vorbit și te-a ales, pentru că vrea să Se realizeze prin intermediul tău. Deci, nu lăsa diavolul să te convingă că ești nesemnificativ și că nu vei reuși; după toate, avându-L pe Domnul ca Dumnezeul tău și fiind ascultător, vei realiza tot ceea ce El îți dezvăluie.

Nici o capacitate divină nu poate fi măsurabilă. De fapt, omul nu va descoperi niciodată o unitate de măsură capabilă să calculeze cât de mare este Domnul, Dumnezeul nostru - pentru că ceea ce poate și ce face El este dincolo de raționamentul uman. Prin urmare, chiar dacă ar fi fost posibilă strângerea capacității a tuturor înțelepților, din toate timpurile, pentru a măsura măreția Tatălui nostru, nu ar ajunge la niciun rezultat.

Cel Atotputernic declară și, prin urmare, este responsabil pentru cuvântul, conform căruia vei depăși mâna dreaptă și cea stângă. Uite Domnul care lucrează! În timpul slujirii Sale pământești, Hristos ne-a arătat, cu diverse ocazii, cum Dumnezeu este omnipotent. De exemplu, în cele două episoade în care a existat o înmulțire a pâini și a peștelui (Matei 14:13-21, 15:32-39), Maestrul nu a cerut ca oamenii să mănânce cu moderație pentru a evita lipsa hranei. Acum, prima dată când s-a produs acest miracol, erau cinci mii de bărbați - pe lângă femei și copii - care nu mâncaseră timp de trei zile! Chiar și așa, fiind atât de înfometați, s-au hrănit până nu au mai putut mânca. În cele din urmă, au rămas 12 coșuri pline de pâine și pește. Chiar dacă numărul de oameni care urmau să fie hrăniți ar fi fost de un milion de ori mai mare, miracolul tot s-ar fi întâmplat.

Biblia spune că oricine dorește să creadă va depăși mâna dreaptă și stângă. Aceasta este ceea ce Dumnezeu intenționează să facă pentru cei în care Îi încredințează credința. Responsabilitatea este a ta. Dacă crezi în Cel Preaînalt și pretinzi ceea ce promite El, vei da o mărturie bună, căci mulți vor vedea că merită să se încreadă în Domnul. Pe de altă parte, dacă îți permiți să condus de minciuna diavolului, aceasta de asemenea va servi ca exemplu pentru mulți, dar ca exemplu care nu trebuie fie urmat.

            Pune în practică toată inspirația pe care ți-o dă Domnul și când ai nevoie de mai mult, vei vedea că El ți-a oferit deja, chiar mai mult decât ai nevoie. Noi suntem posteritatea Domnului; noi - Biserica lui Hristos - avem Pâinea care este mai mult decât suficientă pentru a hrăni întreaga planetă!

            Întru Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!