Mesajul zilei

07/09/2018 - NU UITA DE FĂGĂDUIELILE DOMNULUI

“Soarele tău nu va mai asfinți, și luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie, și zilele suferinței tale se vor sfârși.”

Isaia 60.20

Cei care l-au acceptat pe Isus ca Mântuitor au câștigat cea mai mare binecuvântare din toate timpurile. Această persoană nu numai că a fost mântuită, dar a intrat și în lumea desăvârșirii, unde Domnul Dumnezeu nu lasă nimic să lipsească. Cheia este să nu privești înapoi sau să dai înapoi. Oricine rămâne ferm în ceea ce a simțit, ascultând mesajul dulce al Evangheliei, va gusta cât de credincios este Dumnezeu, căci în Evanghelie se dezvăluie neprihănirea lui Dumnezeu.

Binele din toate astea este că înțelegerea care ți-a fost dată nu te va abandonată niciodată, căci Dumnezeu este credincios și drept în a îndeplini toate lucrurile pe care buzele Sale le-au rostit. Nu te lăsa dus de conversația nimănui; după toate, ce anunță Domnul, chiar dacă cerurile și pământul vor trece, El va cinsti. Fi sigur că nici un cuvânt din gura Tatălui nostru nu este lipsit de putere. Plimbarea ta cu Hristos ar trebui să fie una plină de realizări. În orice caz, deschide-ți inima și vorbește cu El.

Nu vei șchiopăta, ci vei păși ferm. Lumina care a strălucit în sufletul tău și te-a făcut să te hotărăști să-L urmezi pe Fiul lui Dumnezeu nu se va stinge niciodată. Dacă o lași, va străluci mai tare și mai tare până când ziua va fi desăvârșită. Ceea ce ai obținut deja de la Dumnezeu este începutul unei serii de intervenții divine care nu se vor sfârși niciodată. Cu credința care locuiește în inima ta, ai condițiile necesare pentru a-L mulțumi pe Domnul.

Cine garantează că lumina va străluci pentru totdeauna este Dumnezeu Însuși. El a declarat că lumina Sa va fi perpetuă, atunci, în drumul său, întunericul nu te va mai domina niciodată. Ce nu ai înțeles, ce nu putut face oricât de mult ai fi vrut, dar fără succes, acum va deveni parte ce îți aparține. Tu și Domnul sunteți uniți într-o Alianță indestructibilă, care nu va fi niciodată ruptă. De aceea, umblă întotdeauna fără să te împiedici, căci Dumnezeu este lumina ta.

Tristețea nu îți mai poate domina inima. Acum, Dumnezeul bucuriei și al fericirii locuiește în tine și din acest loc nimeni nu-L va putea scoate. De acum înainte, nu pot exista acele momente de singurătate, indecizie și gânduri negative, pentru că ai obținut marea binecuvântare. Așa că trăiește noua și reala ta fericire.

Nu uita ce ți-a făgăduit Dumnezeu. De asemenea, nu uita ce i-ai făgăduit tu lui Dumnezeu. Cel Prea-Înalt garantează că cinstește pe cei care Îl cinstesc (1 Samuel 2.30). A cinsti pe Domnul înseamnă să nu renunți niciodată la a crede făgăduințele Sale. Deci, așa cum a fost cu atâția care L-au slujit în trecut, așa vrea să fie cu tine. Nu-L dezamăgi!

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!