Mesajul zilei

08/09/2018 - NU TE ABATE DE LA CE ESTE SCRIS

“Iată ce am hotărât în Mine: Nici gând să tac, ci îi voi pedepsi; da, îi voi pedepsi. Pentru nelegiuirile voastre - zice Domnul - și pentru nelegiuirile părinților voștri care au ars tămâie pe munți și M-au batjocorit pe înălțimi, de aceea, le voi măsura plata pentru faptele lor din trecut."”

Isaia 65.6,7

A spune că Dumnezeu ne observă greșelile noastre zi de zi pentru a ne condamna este o minciună a diavolului. Într-adevăr, Domnul nu dorește ca nici unul dintre noi să piară, ci ca toți să aibă viață veșnică (Ioan 3:16). Nu este împotriva noastră! Dimpotrivă, El dorește binele; de aceea Își trimite robii să ne proclame calea mântuirii. Tatăl ceresc ne iubește atât de mult încât ne-a pus păcatele noastre asupra Fiului Său Isus; acum vrea ca noi să credem în acest lucru și să scăpăm de orice stânjenire.

Este adevărat că Celui Prea-Înalt îi pasă de noi, dar El face ca noi să nu fim condamnați. El ne urmărește cu privirea și ne protejează cu înțelepciunea Sa, întotdeauna cu scopul de a ne arăta că prin greșeală nu Îl vom mulțumi niciodată. Cel Atotputernic ne dorește să părăsim calea răului și să ne convertim la Evanghelie, care este puterea Lui care acționează în numele întregii omeniri.

Dacă ai greșit, nu lăsa diavolul să-ți sfârșească viața! Înainte de a fi prea târziu, deschide-ți inima Domnului și cere-i iertare. Răul pe care poporul lui Dumnezeu l-a comis în zilele lui Isaia a fost că nu l-a căutat pe Domnul pentru a obține iertarea; în loc să facă asta, Israelul a îngăduit ca păcatele lor să fie observate. Fratele meu, dacă îți întărești inima, dacă nu cauți iertarea Domnului, va veni ziua când vor fi înregistrate greșelile tale, și atunci nu va mai fi altceva de făcut decât să-ți aștepți condamnarea. Așa că fă totul acum pentru a te împăca cu Domnul, căci aceasta este clipa mântuirii tale!

Ca și în vremurile biblice, mulți în ziua de astăzi au încă aceeași atitudine prostească: ei încetează să mărturisească Domnului păcatele lor și să primească iertare de la El. Acum, de bine sau de rău nu vom mai fi aici pe acest pământ. Ce vor face, atunci, cei care au abuzat de răbdarea divină atunci când se vor afla în fața Judecătorului Drept?

Când ne mărturisim greșelile față de Domnul, El ne iartă și nu Își va mai aduce aminte de păcatele noastre (Evrei 8:12). Deci, de ce continui în greșeală? Dacă în "dosarul" tău este scris că ai disprețuit ofranda divină, ce va fi cu tine pentru toată veșnicia? Nu ar fi bine dacă în acest moment ai fi sincer, ai recunoaște că ești un păcătos și i-ai cere lui Dumnezeu să-ți dea iertarea și să te curețe de orice nelegiuire? Nu lăsa asta pe mâine! Fă-o chiar acum, pentru că mâine poate fi prea târziu.

Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le putem primi este să fim făpturi noi (Galateni 6:15b). Oricine se convertește atinge această binecuvântare. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi (2 Corinteni 5:17). Profită de acest moment când inima ta simte convingerea sfântă că trebuie să te împaci cu Domnul și ia decizia. Dacă faci acest lucru, duhul tău va fi recreat în Isus Hristos pentru a face fapte bune. Dă sufletului tău odihna de care are nevoie. Străduiește-te să obții harul divin și toată viața ta va fi binecuvântată!

           

            Întru Hristos, cu dragoste

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!