Mesajul zilei

09/09/2018 - DUMNEZEU NU ACȚIONEAZĂ ÎN MOD GREȘIT

“Aș putea să deschid pântecele mamei și să nu las să nască? - zice Domnul. - Eu, care fac să nască, aș putea să împiedic oare nașterea? - zice Dumnezeul tău.”

Isaia 66.9

Dacă ai simțit că Dumnezeu a vrut să facă ceva în viața ta, acesta este ceea ce El vrea cu adevărat să realizeze. Domnul nu va rosti niciodată un cuvânt ca mai târziu să nu reușească să-l îndeplinească. Aceasta înseamnă că atunci când El făgăduiește, și face. Este suficient să credem, ca El să poată face ceea ce ne-a asigurat. Făgăduindu-ne ceva, Cel Preaînalt și-a făcut deja partea Sa; de îndată ce persoana crede, lucrarea este dusă la bun sfârșit.

Dar atenție: nu putem inventa o făgăduială și Domnul cu atât mai puțin nu va face ceea ce crede cineva că ar fi bine pentru el! Trebuie să ascultăm Cuvântul și când înțelegem că ni se oferă o anumită făgăduială, suficient să credem ca aceasta să se îndeplinească. Ori de câte ori o persoană aude vocea Domnului, ea va fi cinstită cu înțelegerea că o anumită victorie este a ei. Pentru ca binecuvântarea să devină realitate în viața ta, este suficient să-ți pui credința în Atotputernicul.

Există, de exemplu, doamne care doresc să fie mame, dar renunță la acel vis când primesc de la medic știrea că, din cauza sănătății lor, nu pot rămâne niciodată însărcinate. Cu toate acestea, cei care trăiesc în prezența lui Dumnezeu au o viziune diferită: pentru cel credincios în Isus, simpla dovadă că Domnul dorește ca o femeie să fie mamă este aceea că El a făcut-o femeie. Dacă are o problemă de sănătate sau dacă unul sau toate organele aparatului genital feminin ar fi fost îndepărtate într-o anumită intervenție chirurgicală, Dumnezeu îi poate da organe noi; la urma urmei, pentru El toate făgăduințele Lui sunt cu putință (Matei 19:26).

Dacă o doamnă are probleme de sănătate, ea nu o va împiedica să-și exercite maternitatea, pentru că, prin rănile lui Isus, am fost tămăduiți (Isaia 53.5). Acum, Dumnezeu n-ar lăsa niciodată o femeie să rămână gravidă dacă nu ar fi avut - sau dacă El nu i-ar fi dat – condiția necesară pentru a da naștere. De aceea, ea nu trebuie să se lase dusă de necredință, ci ca și Avraam, trebuie să fie sigură că Cel care i-a promis biruința este puternic pentru a împlini Cuvântul Său.

În orice situație, nu accepta nimic care este în contradicție cu ceea ce spune Biblia. Nimeni nu trebuie să accepte minciunile lui Satana! Dumnezeu este întotdeauna credincios în a îndeplini ceea ce a făgăduit. Dacă ți-a făgăduit ceva, poți și ar trebui să ceri împlinirea deplină a binecuvântării tale. El ți-a dat ochii ca să vezi, urechi ca să auzi, picioare să umbli și gură să te hrănești. De aceea, dacă ești bolnav, fi puternic și strigă pentru vindecarea ta; astfel Domnul va fi slăvit.

           

            Întru Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!