Mesajul zilei

11/09/2018 - LĂMURIRI MINUNATE

“Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”

Efeseni 2.8,9

Aceste două versete vorbesc despre tot ceea ce o persoană trebuie să învețe să fie mereu fericită. Este suficient să le studiem, pe care o vom face pe scurt, pentru ca să putem vedea întreaga doctrină a mântuirii în esența ei.

Lucrarea Domnului a fost deja făcută; acum, ne rămâne doar să credem în ceea ce El ne declară pentru ca acest lucru să aibă efect. Pavel, vorbind prin Duhul Sfânt, spune că am fost mântuiți prin har. Fii atent: el nu spune că vom fi mântuiți. De fapt, mântuirea a început să funcționeze în noi în momentul în care l-am acceptat pe Isus ca Mântuitorul nostru. Primindu-L pe Fiul lui Dumnezeu, păcatele noastre au fost iertate, "dosarul" nostru a fost curățat și spiritul nostru a fost recreat - toate prin harul lui Dumnezeu!

 Apostolul ne arată în continuare importanța credinței, spunând că neprihănit va trăi prin ea (Galateni 3:11). De fapt, prin credință obținem alte binecuvântări ale Domnului, cum ar fi tămăduirea divină. Mulți au nevoie de ea, dar nu știu cum să o obțină; la urma urmei, nu acordă atenție înțelegerii pe care o aud prin faptul că ascultă vocea Domnului prin predicarea Cuvântului sau prin citirea Bibliei. Dacă, pe de altă parte, vor pretinde ceea ce au fost învățați, vor primi de la Domnul o viață plină de realizări la care au fost chemați.

Textul este clar în a spune că nu inițiativa noastră ne-a făcut să obținem favoarea divină. Cu siguranță nu a venit de la noi; totul este lucrarea lui Dumnezeu! Un dar pe care El îl dă făpturilor Sale. Prin harul Său minunat, am obținut tot ce avem de la Domnul - sau tot ce am primit.

Deci, dacă nu am făcut nimic pentru a spune că merităm ceea ce ne este dat în mod liber în Hristos, nu trebuie să facem nimic pentru a continua să primim ceea ce are El pentru noi. Acum, dacă mergem prin credință, de ce să încercăm să obținem ceva prin altă cale?

Dacă cineva trebuie să se laude cu ceva, să se laude în Domnul care ne-a iubit (2 Corinteni 10:17). Când o persoană începe să creadă că Dumnezeu a văzut în ea ceva special și de aceea a chemat-o să facă parte din poporul Său, ea se îndepărtează de Adevăr. Ceea ce contează nu este să filosofăm, ci să credem că avem dreptul să ne bucurăm de viața din belșug pe care ne-a adus-o Isus, Mântuitorul nostru. Mântuiți prin har, să trăim biruitori prin credință.

            Întru Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!