Mesajul zilei

12/09/2018 - PREȚUL NESUPUNERII

“Zedechia, împăratul lui Iuda, şi toţi oamenii de război, cum i-au văzut, au fugit şi au ieşit noaptea din cetate pe drumul grădinii împăratului, pe poarta dintre cele două ziduri, şi au apucat pe drumul câmpiei.”

Ieremia 39:4

Împăratului Zedechia îi plăcea să asculte Cuvântul Domnului prin proorocul Ieremia. Dacă și ție îți place să asculți Evanghelia și chiar crezi că Buna Vestire este de la Dumnezeu, dar nu ți-ai dat încă inima Lui, ești prea departe de puterea divină pentru a te putea proteja și salva. Deci, dacă vei continua astfel, iadul se poate năpusti asupra ta în orice clipă și vei vedea că nu Îl vei avea pe Cel Preaînalt ca Ocrotitor - lucru care, apropo, s-a întâmplat cu mii de oameni din întreaga lume.        

Credința împăratului nu a depășit acest prag, astfel că nu a existat nici o lucrare a Sa, care să poată izbăvi printr-un număr mic ca și printr-un mare număr (1 Samuel 14: 6b). Nu putem disprețui ce ne dă Domnul; până la urmă, de fiecare dată când ascultăm Cuvântul Lui, voia lui Dumnezeu ne este revelată. Această revelație poate veni ca o mustrare, o promisiune sau ca o afirmație. Cel mai important, în orice caz, este să ne însușim ceea ce ni se spune. Dumnezeul nostru nu spune nimic la întâmplare; El ne descoperă întotdeauna ceea ce urmează să se întâmple (Amos 3.7).

Apoi, fără să creadă pe deplin în Cuvântul pe care i l-a dat omul lui Dumnezeu, Zedechia și oamenii de război care erau cu el au găsit o „ieșire”: au fugit când au văzut pe căpeteniile împăratului Babilonului în Ierusalim și au cuprins poarta de la mijloc. Or, acesta este un lucru pe care omul lui Dumnezeu nu ar trebui să-l facă niciodată. Robul Domnului trebuie mereu să meargă împreună cu El și să urmeze instrucțiunile care i se dau din cer. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi (Iacov 4:7)!

Cât de rușinoasă, atitudinea împăratului! Dacă ar fi respectat mesajul proorocului, ar fi fost cruțat, dar, acționând după cum i s-a părut mai bine, el a hotărât să profite de întunericul nopții pentru a încerca să-și salveze viața și familia. Fratele meu, nu uita niciodată cuvântul pe care Iisus ni l-a lăsat: cine umblă pe întuneric nu știe unde merge (Ioan 12:35,36). Așa a făcut Zedechia și a căzut în mâinile împăratului Babilonului, care l-a prins, i-a scos ochii și i-a ucis pe fiii săi și pe mai marii lui Iuda. Mai mult, a dat foc orașului, a ars casele oamenilor și a dărâmat celebrul zid al Ierusalimului.

Faptele s-au întâmplat așa cum proorocise profetul Ieremia. Cu toate acestea, dacă Zedechia ar fi ascultat cuvintele omului lui Dumnezeu, nu ar fi fost prins sau umilit. Ai grijă! Mulți vor suferi amarnic pentru că nu cred în ceea ce le grăiește Domnul! De fapt, cine disprețuiește Cuvântul lui Dumnezeu va pieri, dar cine ascultă ceea ce grăiește cel Veșnic va fi protejat. Fără îndoială, ceea ce Domnul a spus se va împlini. Ca atare, crede, mărturisește-ți păcatele și dobândește harul lui Dumnezeu!

Întru Hristos, cu dragoste,

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!