Mesajul zilei

13/09/2018 - MESAJ IMPORTANT PENTRU TOȚI

“Domnul scoate la lumină dreptatea pricinii noastre: veniţi să istorisim în Sion lucrarea Domnului Dumnezeului nostru.”

Ieremia 51:10

Domnul Dumnezeu a condus personal planul de izbăvire a omenirii. Pentru aceasta, ar fi putut să se folosească de puterea Sa, dar s-a ocupat El Însuși de a ne face dreptate. Prețul plătit a fost scump, dar El a făcut-o cu satisfacție. Astăzi, când Preamăritul se uită la oricare din fiii Săi adoptivi, inima Sa se bucură - și această bucurie a Domnului este tăria noastră (Neemia 8: 10b). Așadar, nu trebuie să ne temem de nici un atac din partea celui rău, căci vom reuși; la urma urmei, puterea inamicului nu se compară cu cea a fiilor lui Dumnezeu (Romani 8:31).

Pentru a ne face dreptate, Tatăl ceresc L-a trimis pe unicul Său Fiu să piară în locul nostru (Ioan 3:16). Diavolul, văzându-L țintuit pe lemnul Crucii, fără viață, a tras concluzia că din acel moment Îl avea pe Iisus în mâinile sale, dar s-a înșelat. În a treia zi, binecuvântatul Mântuitor a ieșit din mormânt, a înviat și a învins, ținând în mâinile Sale cheile morții și ale Locuinței morților (Apocalipsa 1:18).

Suferința noastră de mâna diavolului s-a încheiat. Hristos l-a judecat pe mai marele acestei lumi - care, mințind, luase autoritatea lui Adam - și, după ce s-a arătat în viață timp de 40 de zile, s-a înălțat la cer pentru a sta de-a dreapta Tatălui. Înainte de a pleca însă, le-a spus apostolilor săi să meargă în toată lumea şi să propovăduiască Evanghelia la orice făptură (Marcu 16:15). Învățătorul nu a lăsat nimic de făcut. De fapt, lucrarea a fost finalizată și, pentru totdeauna, suntem eliberați de forțele răului.

Toți cei care L-au acceptat deja pe Iisus ca Mântuitor și Domn trebuie să se bucure, pentru că dreptatea noastră a fost deja făcută. Este un fapt realizat! Acum, pe lângă faptul că avem dreptatea divină de partea noastră, am fost creați în neprihănirea lui Dumnezeu întru Iisus Hristos. De aceea, dacă Satana te-a tulburat, ridică-te acum cu credință și cere ca dușmanul și tot ce vine de la el să iasă imediat din viața ta.

Astăzi, misiunea noastră nu este de a găsi o religie sau de a lupta pentru ca una din ele să crească și să devină o organizație gigantică, ci mai degrabă să le spunem oamenilor ce s-a făcut pentru ei pe Golgota. Există multe norme religioase care nu duc umanitatea nicăieri. De fapt, lumea are nevoie să învețe acest Adevăr: dreptatea noastră a fost deja făcută. Încearcă să faci acest lucru cu prietenii tăi și vei vedea cât de recunoscători îți vor fi, atât aici, în această viață, cât și în eternitate.

Întru Hristos, cu dragoste,

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!