Mesajul zilei

14/09/2018 - POPORUL LUI DUMNEZEU FACE, IAR DOMNUL LUCREAZĂ

“Când a ieşit Israel din Egipt, când a plecat casa lui Iacov de la un popor străin, Iuda a ajuns locaşul Lui cel sfânt, şi Israel, stăpânirea Lui. Marea a văzut lucrul acesta, şi a fugit, Iordanul s-a întors înapoi: munţii au sărit ca nişte berbeci, şi dealurile, ca nişte miei.”

Psalmi 114:1-4

Israel avea multe promisiuni divine, dar până nu a ieșit din captivitate, nu a devenit locașul Domnului. Același lucru este valabil și pentru cei chemați să fie sfinți: deși L-au acceptat pe Iisus ca Mântuitor și fac parte dintr-o biserică bună, dacă nu renunță la tot ce este condamnat de Cuvântul sfânt, ei nu vor fi locașul lui Dumnezeu. De fapt, în acest fel, Domnul nu va putea să sălășluiască în ei, căci El sălășluiește numai în inimile curate.

Robii lui Dumnezeu trebuie să se îndepărteze de poporul barbar, în mijlocul căruia au auzit doar ce nu trebuie (Efeseni 5: 3-12). Gândurile celor care nu respectă poruncile divine pornesc de la prințul întunericului care domină de asemenea mulți creștini prin gânduri, dorințe și fapte greșite. Există persoane care nu înțeleg de ce, deși sunt credincioase, nu primesc binecuvântarea. Acum, deși actul credinței este foarte important, dacă cei credincioși nu se eliberează de cei răi sau de murdăria lumii, nu vor putea câștiga (Psalmi 1:1).

După ieșirea lui Moise din Egipt, fiii lui Iacov au ajuns stăpânirea Domnului și au putut astfel să se odihnească și să elibereze toți egiptenii, odată pentru totdeauna. Fratele meu, uită-te la tine, și dacă vreo răutate ți-a dominat inima, eliberează-te de ea pentru totdeauna. Dacă procedezi astfel, inamicul nu te va mai avea în mâinile sale, iar Dumnezeu cel Atotputernic va fi cel care va domni în viața ta. Este esențial să părăsești tărâmul răului și să mergi în Împărăția Fiului iubit al lui Dumnezeu, unde cel rău nu lucrează și nu poate influența pe nimeni (1 Ioan 4: 4, 5:18, 19).

Prin decizia de a rămâne robii lui Dumnezeu, israeliții au văzut că Domnul a făcut într-adevăr minuni; și au fost uimiți de ceea ce a făcut Cel Preaînalt pentru ei. Chiar și natura însăși și-a arătat satisfacția pentru lucrarea pe care Dumnezeu a făcut-o pentru poporul Său.

Este valabil și pentru tine. Nu trebuie decât să crezi în ceea ce îți grăiește Domnul și să ieși din „Egiptul” tău, pentru că astfel vei vedea minunile pe care Tatăl ceresc le va face pentru tine. Ceea ce s-a întâmplat cu israeliții este un exemplu pentru ceea ce se întâmplă cu toți care Îl acceptă pe Iisus ca Mântuitor: el devine sanctuarul divin, stăpânirea Celui Preaînalt, pe care cel rău nu-l mai poate atinge.

Mântuirea este cea mai pură realitate! Nu este un simplu schimb de religie; dimpotrivă, este mult mai mult decât atât. Odată convertiți, ieșim din imperiul celui rău și devenim fiii cei mult iubiți ai Domnului, conduși și guvernați de Duhul Sfânt (Ioan 3: 6-8).

 

Întru Hristos, cu dragoste,

        

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!