Mesajul zilei

15/09/2018 - DISTRUGE, DISTRUGE ȘI IAR DISTRUGE!

“Toate neamurile mă înconjurau: în Numele Domnului le tai în bucăţi. Mă înconjurau, m-au împresurat: dar în Numele Domnului le tai în bucăţi. M-au înconjurat ca nişte albine; se sting ca un foc de spini: în Numele Domnului le tai în bucăţi.”

Psalmi: 118:10-12

În acest verset, psalmistul vorbește despre luptele sale și cum s-a eliberat de ele. Nu există fiu al lui Dumnezeu pe pământ, care să nu treacă prin încercări, iar vrăjmașul are mereu speranța că îi va birui. Dovada este că nu renunță să îi urmărească, chiar dacă au câștigat deja mai multe bătălii.

De fapt, dacă nu suntem fermi în credința noastră, Satana va veni atunci când ne așteptăm mai puțin - când lucrurile sunt aparent calme - pentru a ne da una din loviturile sale mortale. Totuși, dacă avem credință că putem face totul în Hristos, care ne întărește (Filipeni 4:13) și rămânem neclintiți întru Cuvântul Domnului, diavolul va fi distrus

Nu contează dacă ești înconjurat de o forță rea, o legiune de demoni sau de toți fiii infernului; dacă îți pui credința în ceea ce spune Domnul despre locul tău întru Hristos, vei fi biruitor (Efeseni 1:20,21; 2:6). Nu spune niciodată că sarcina este grea, că nu mai poți și de acum înainte nu vei mai face nimic, pentru că diavolul vrea să audă din gura ta exact această afirmație. Inamicul face totul ca să mărturisești că nu poți mai mult și astfel te poate învinge.

Psalmistul spune că lupta a continuat. Acele neamuri s-au regrupat și l-au împresurat pe omul lui Dumnezeu, dar în Numele Domnului le-a distrus. Vrăjmașul face același lucru cu toți fiii Tatălui ceresc: chiar dacă este învins, celui rău nu-i este rușine să se ridice și să meargă la luptă pentru a încerca să ne distrugă. Prin urmare, ceea ce trebuie să facem este să folosim Numele lui Iisus și să ordonăm diavolului să plece. Satana a acționat în felul acesta cu Iisus, dar după trei încercări nereușite a plecat (Matei 4: 1-11). Fii inteligent și distruge inamicul cu fiecare ispită!

În cele din urmă, acele neamuri care erau ca un roi de albine care atacă o persoană au devenit ca un foc de spini - care durează doar o clipă - și au fost tăiate în bucăți. Acest lucru s-a întâmplat deoarece psalmistul a folosit Numele Domnului pentru a le distruge. La fel ca el, trebuie să fii ferm și să nu-i lași celui rău plăcerea de a spune că te-a învins. În Numele lui Iisus, el va fi anihilat!

Psalmistul a pus tot ceea ce a făcut pe seama Numelui lui Dumnezeu. Fără a se descuraja - și fără a bombăni, spunând că nu înțelege de ce Cel Atotputernic nu l-a scăpat de dușman o dată pentru totdeauna - acel rob al Celui Preaînalt se lansa mereu împotriva Satanei în Numele Domnului și îl învingea. Astfel trebuie să procedeze cel care este de la Dumnezeu, pentru a învinge ispitele care insistă să-l asuprească. Fii statornic, căci biruința stă în folosirea Numelui lui Iisus!

 

Întru Hristos, cu dragoste

        

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!