Mesajul zilei

17/09/2018 - CREDE ÎN DOMNUL TĂU CREDINCIOS

“Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.”

2 Tesaloniceni 3:3

Când un creștin este cuprins de teamă față de o ispită cu care se confruntă - fie boală, șomaj, amenințare sau o altă violență din iad - îl face pe diavol să simtă că îl poate distruge. Dar ceea ce fiecare fiu al lui Dumnezeu trebuie să învețe și să păstreze în inima lui este că ușile pe care Domnul le deschide nu pot fi niciodată închise. De fapt, există o singură situație în care ar putea pierde bătălia: dacă se răzvrătește împotriva Scripturilor. Altfel, cel care, de fapt, crede că Atotputernicul va cădea, nu are nici cea mai mică șansă, căci El are cea mai Mare și mai Puternică locuință, cu toată puterea Lui în ea (Romani 8: 38-39).      

Trebuie să ne gândim și să credem că Dumnezeul nostru nu va face niciodată ceva care să Îi ia titlul de Credincios. Dacă El a promis că va fi cu noi până la sfârșitul veacului (Matei 28:20), iar secolele încă nu s-au încheiat, rolul lui din acest Legământ s-a încheiat. Acum, trebuie să împlinim Ideea lui Iisus (versetul 19), căci abia după ce ne-a poruncit să mergem în toată lumea și să predicăm Evanghelia la toată creatura a făcut minunata afirmație că El va fi cu noi până la final.

Dacă nu trăiai încă sub semnul Cuvântului, începe acum! Dacă trăiești în păcat, mărturisește Domnului, cere-ți iertare, promite că nu vei mai avea de-a face cu nimic din ce vine de la vrăjmaș și pornește spre victorie. Să nu-ți fie teamă de nicio luptă care vine, pentru că, fiind parte a planului lui Dumnezeu, vei ieși victorios. De ce să-l lași pe diavol să-ți conducă viața, dacă aceasta înseamnă că te vei confrunta numai cu adversitate? Trezește-te și părăsește păcatul în această clipă; astfel Domnul va fi cu tine!

Nu are rost să ne rugăm ca planurile lui Dumnezeu să fie schimbate, căci El a spus deja că al Său Cuvânt nu va trece (Marcu 13:31; Maleahi 3: 6). Deci cel care trebuie să treacă printr-o transformare ești tu! Dacă ai credință în ceea ce a spus Cel Atotputernic inimii tale, El va acționa după voia Lui și-ți va modela viața astfel încât să Îi poți îndeplini planul cu succes. Nu crezi că este timpul să pui capăt acestei lipse de pace, perspectivă și direcție? Atunci, dăruiește-te celui care, de fapt, te iubește și dorește să-ți dea succesul pe care inima Lui divină l-a plănuit.

Este adevărat că dușmanul nu contenește să ne urmărească, că încearcă să ne ia din mâinile Celui Preaînalt pentru a-și îndeplini planul teribil prin noi. Dar ce legătură are asta cu noi? Satana poate creadă ce vrea, pentru că nicio uneltire a sa nu ne va afecta; până la urmă, suntem de la Dumnezeu și suntem ascunși în Cine este Domnul și Atotputernicul. El ne asigură că, chiar dacă diavolul făurește cele mai spectaculoase arme împotriva noastră, vor fi fără putere (Isaia 54:17). Ca atare, crede și fii un fiu fără teamă al Celui Preaînalt!

În cele din urmă, Domnul spune că El ne va păzi de cel rău. Dacă este așa, de ce să te temi sau să te îndoiești? Fii un fiu ascultător și biruitor; nu acorda atenție niciunei amenințări din partea mincinosului. Dimpotrivă, ai încredere în ceea ce spune Cel care este Adevărul căci astfel Îl vei face fericit și vei trăi departe de inamic!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul să te binecuvânteze!