Mesajul zilei

20/09/2018 - NU-I DISPREȚUI PE IUDEI

“Căci Domnul va avea milă de Iacov, va alege iarăşi pe Israel şi-i va aduce iarăşi la odihnă în ţara lor; străinii se vor alipi de ei şi se vor uni cu casa lui Iacov.”

Isaia 14.1

Este adevărat că descendenții biologici ai lui Avraam L-au abandonat pe Domnul Dumnezeu, respingându-l pe Fiul Său și, prin urmare, au plătit foarte scump. Dacă nu ar fi respins pe Fiul lui Dumnezeu, ce s-ar fi întâmplat cu lumea? Ar mai exista viața pe Pământ? Marea tragedie a națiunii evreiești a fost că a respins pe Mesia. Fără îndoială, El i-ar fi rezolvat toate problemele. Astăzi, la fel se întâmplă cu cei care resping mântuirea, căci tot ce le lipsește a fost deja pregătit și dat. 

Suntem urmași ai lui Avraam prin făgăduință și, ca atare, moștenitori ai tuturor darurilor pe care Domnul le-a făcut preotului (Romani 4)! De aceea, trebuie să fim mai activi în credință căci astfel nu avem cum să pierdem binecuvântările care ne-au fost pregătite. Cei care sunt ai lui Iisus nu trebuie să suporte niciun atac din iad, deoarece ei au dreptul să folosească Numele Mântuitorului împotriva forțelor întunericului și a problemelor care îi tulbură. În plus, cu acest Nume, intrarea în prezența divină ne este permisă.

Lipsa de discernământ din timpul vizitei lui Dumnezeu a condus poporul lui Israel la ignoranța și suferința prin care a trecut de-a lungul istoriei sale. Dar, prin acest verset din cartea lui Isaia, putem înțelege că Israelului i se va ridica ceața din minte și se va converti la Iisus. Astfel, Domnul va avea milă de fiii lui Iacov și viitorul care îi așteaptă va fi mare.

Nu trebuie să știm câte generații vor exista și nici prin câte încercări vor trece, dar va veni ziua când se vor pocăi de ceea ce au făcut și vor vedea cu bucurie că a venit timpul lor. În acest fel, ei vor dovedi că s-a îndeplinit tot ceea ce le-a garantat Cel Preaînalt și se vor întoarce în țara lor - care, conform acestei revelații, înseamnă nu numai acea regiune a Orientului Mijlociu, ci lumea promisiunilor divine. De fapt, binecuvântările garantate de Cel Preaînalt erau pentru Israel, dar din moment ce acești oameni L-au respins Fiul lui Dumnezeu, neamurile au avut acces la ele și au putut învăța, de fapt, cât de frumos este să se bucure de pace și părtășie cu Duhul Sfânt (Romani 9-11).

Când vor fi acasă, evreii vor deveni mari evanghelizatori. Căci, fără îndoială, sunt hotărâți în ceea ce își doresc, motiv pentru care noi credem că atunci când va veni din nou timpul lor de vizită, vor deveni marii propovăduitori ai lucrării lui Dumnezeu la sfârșitul veacului. Dar până atunci, nu trebuie să ne pierdem ocazia.

Preamăritul ne-a încredințat slujirea reconcilierii, așa că nu trebuie să lăsăm nimic să ne îndepărteze de la cea mai frumoasă lucrare, ci să câștigăm pe cei pierduți de Domnul. Mare este lucrarea care trebuie înfăptuită, căci Biblia spune că străinii se vor apropia de casa lui Iacov. Cu siguranță, Dumnezeu va câștiga marea luptă, când omenirea va cunoaște Adevărul și dreptatea divină se va manifesta peste tot.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul este cu voi!