Mesajul zilei

21/09/2018 - SFATURI UTILE

Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi.

2 Corinteni 13:11

Printre toate cele slujite de Pavel fraților din Corint, au existat câteva învățături care are trebui să nu fie uitate. Să le studiem pe scurt fiecare dintre acestea. Nu uita să îți însușești tot ceea ce înveți prin Cuvântul lui Dumnezeu, căci numai cei care au porunci și le păzesc Îl iubesc pe Domnul (Ioan 14:21).

 Bucură-te - Ar trebui să te bucuri. Fratele meu, nu îți mai face viața plictisitoare. Deși problemele sunt mari și soluțiile dificile, nu da dușmanului șansa de a-și arăta fața întunecată în lumea spirituală. Amintește-ți că numele său este o acuzație la adresa fiilor lui Dumnezeu și este de asemenea mincinos (Ioan 8:44). Dacă nu vezi nici un motiv pentru a te bucura, citește despre ce a făcut Iisus pentru tine, căci El ți-a luat toate poverile: păcatele, eșecurile, bolile, durerile, pedeapsa pe care ar trebui să o suferi pentru a avea pace și multe altele. Deci acesta nu este un motiv să te bucuri? Ai face asta pentru cineva care nu valorează nimic? Eu nu aveam niciun merit, așa că mă bucur întru Domnul și pentru ceea ce El a făcut pentru mine. Te pot asigura: bucuria întru Domnul face foarte bine (Filipeni 4: 4).

 Desăvârșește-te - Apostolul a spus că ar trebui să ne desăvârșim. Deci nu mai sta la discuții; treci la fapte. Dacă ți se pare imposibil, vorbește cu cel care te-a trimis să faci acest lucru. Fără îndoială, Duhul lui Dumnezeu te poate ajuta. El îți va arăta ușile prin care trebuie să intri pentru a obține desăvârșirea, ce trebuie scos din mintea ta și ce ar trebui să pus în inima ta. Dumnezeu este un prieten și îi ajută pe toți cei care Îl cheamă cu toată inima (Psalmi 145:18). Ai grijă, să nu fii niciodată nesincer cu Domnul.

 Îmbărbătează-te - Să te îmbărbătezi este o poruncă. Ți-a făcut vreodată cineva ceva care te-a distrus? Întoarce-te la Domnul și spune-i durerea ta. Unul dintre numele Duhului Sfânt este Mângâietorul (Ioan 14:16, 17), așa că El se va ocupa de problema ta, chiar dacă El ți-a rănit caracterul. Pentru că este Creatorul nostru, Domnul are toată capacitatea de a ne vindeca, deoarece El știe exact din ce materie a fost făcut corpul nostru, dar și sufletul și spiritul nostru. El știe ce ne-ar putea sta în cale, căci totul este gol și descoperit înaintea ochilor Lui (Evrei 4:13). Discută cu El, și vei avea succes.

 Fii cu un cuget - Revelațiile Domnului sunt egale pentru toți; prin urmare putem avea o singură cugetare. Chiar dacă nu suntem identici și înțelegerea pe care o primim este îndreptată numai către noi, putem ajunge la aceeași concluzie.

 Trăiește în pace - Un alt adevăr este că ar trebui să trăim în pace. Cel care îl suspectează întotdeauna pe celălalt și nu dă aproapelui ceea ce i-a dat Dumnezeu nu trăiește în pace. Or, tulburarea din suflet produce boală în trup, deci trebuie să ne rugăm Domnului și să-I cerem ajutorul. Astfel, Dumnezeul iubirii și al păcii va fi cu noi.

 

Pentru cel care crede, este ușor să fie fericit!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R.R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul să te binecuvânteze!