Mesajul zilei

22/09/2018 - UN DETALIU MINOR

“Harul să fie cu toți cei ce iubesc pe Domnul nostru Iisus Hristos în curăție. Amin.”

Efeseni 6:24

În țările în care creștinismul este larg răspândit, este dificil să găsești pe cineva care nu garantează că Îl iubește pe Domnul Iisus. Chiar și oamenii care trăiesc în greșeală pretind că Îl iubesc pe Dumnezeu. Ei nu înțeleg că această faptă este făcută doar de cei care au păstrează poruncile divine (Ioan 14:21). Este bine să te gândești la faptele tale, pentru că este responsabilitatea ta să știi ce vrea Tatăl să faci. Cine nu respectă interdicțiile și poruncile scrise în Cuvântul lui Dumnezeu nu-L va iubi niciodată. Harul va fi numai pentru cei care îl iubesc pe Iisus cu sinceritate.    

Să fim sinceri în toate este foarte important. Cei care cred că pot îndeplini misiunea în orice mod se înșală. Cuvântul îi cheamă pe cei care fac lucrarea cu băgare de seamă (Ieremia 48:10). Acum, Domnul dorește sfințenie, respect și dedicare de la toți cei care Îl reprezintă. Nu poți sluji pe Dumnezeul sfânt cu gânduri și scopuri necurate, pentru că El nu se va lăsa reprezentat de cei care îl slujesc pe cel rău.   

Dacă cel care se dă cunoscător introduce vreo viclenie în slujba lui Dumnezeu, nu face decât să piardă timpul. Acționând astfel față de Domnul, este abandonat de El. Cuvântul Celui Preaînalt dă un indiciu când întreabă dacă doi oameni merg împreună, fără să fie învoiți (Amos 3:3). Toți cei care nu au fost sinceri în îndeplinirea misiunii încredințate lor trebuie să se redreseze urgent, mărturisind acest păcat și altele lui Dumnezeu.

Există persoane care cred că scopul scuză mijloacele, dar aceasta este o doctrină diabolică; nu o vedem niciodată în Cuvântul sfânt. Lucrarea trebuie făcută cu sinceritate, altfel nu va fi lucrarea lui Dumnezeu (Matei 5:37). În cazul în care există o minciună sau orice altă înșelăciune, există un demon în acțiune, și cel mai bun lucru de făcut atunci este să ieși dintr-o astfel de situație. Nu rămâne niciodată acolo unde Dumnezeu nu este. El a spus că ar trebui să fim sfinți căci El este sfânt (1 Petru 1:16).

Fiecare credincios trebuie să fie atent cum se comportă întru Evanghelie. Cine aduce foc străin la altarul Domnului, va plăti scump pentru un astfel de rău (Numeri 26:61). Dumnezeu nu este ca acei antreprenori lacomi care, pentru a câștiga mai mult, angajează nelegiuitori și hoți pentru a avea grijă de casa Lui. Dumnezeu este sfânt și fără îndoială Îi va judeca pe preacurvari, mincinoși și alți robi frauduloși.

Acționând într-un mod greșit, fără sinceritate, pentru a face voia divină te va duce la condamnare. Să ne amintim exemplul celor care au plătit scump pentru a-L sluji pe Domnul. Ar fi fost ușor pentru ei să se alăture autorităților din zilele lor, dând o declarație falsă, ascunzând adevărul, pentru a-și salva viața. Cu toate acestea, dacă ar fi făcut-o, ei și-ar fi pierdut timpul în ceea ce privește lucrarea lui Dumnezeu și în cele din urmă ar fi fost condamnați ca martori mincinoși ai adevărului. Ioan Botezătorul nu și-ar fi pierdut rațiunea dacă nu i-ar fi spus adevărul lui Irod (Marcu 6: 17-29). Un detaliu minor îți poate aduce o mare pierdere.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!