Mesajul zilei

23/09/2018 - O CREȘTERE MAI MULT DECÂT NECESARĂ

“Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere”

Filipeni 1:9

Pavel, pe lângă faptul că i-a condus pe Filipeni la mântuire, a demonstrat că este un păstor zelos pentru oile sale. Ar fi bine ca acea persoană care a adus oameni la Hristos să nu-i abandoneze niciodată. Diavolul, cunoscând tulburările multora și realizând că cineva a dus una din prăzile sale la libertate întru Iisus, va face la un moment dat astfel încât între acele persoane care au fost duse la Hristos să apară discordia. Vrăjmașul știe că, dacă o prietenie se strică, omul poate vorbi mai tare, iar noul convertit nu va mai fi ajutat sau învățat așa cum trebuie.           

Același apostol a arătat calea cea dreaptă convertiților săi, învățându-i cum să facă astfel încât iubirea lui Dumnezeu să crească din ce în ce mai mult. Păstorul bun se străduiește să învețe tot ce este bine pentru dezvoltarea credinței pe care o au oile sale. Toți cei născuți din nou sunt pescarii oamenilor, chiar dacă nu exercită în mod special nici unul dintre cele cinci daruri ministeriale (Efeseni 4:11). De aceea trebuie să avem grijă de cei pe care Dumnezeu ni-i trimite pentru a-i conduce către viața veșnică. În cele din urmă, ceea ce se face unuia din aceşti foarte neînsemnați fraţi ai Lui, Lui I-au fost făcute. (Matei 25:40).

Cunoașterea Cuvântului este cel mai important lucru. Cunoașterea Scripturilor ne face înțelepți chiar și în treburile cotidiene. Ne pregătește să luptăm împotriva forțelor întunericului, care nu numai că ne atacă, ci încearcă să ni-i fure pe cei care ne-au fost încredințați. Dacă îi conducem pe acești indivizi să crească, vom avea numai mulțumiri, căci ei nu vor respinge pe Domnul și astfel ne vor face bucuria completă.

Fiecare fiu al lui Dumnezeu trebuie să crească în înțelegere, căci va fi de mare valoare pentru el și pentru întreaga omenire. Viața noastră va fi mai bună atunci când un adulterin nu va mai merge pe drumul greșit sau un hoț se va converti, spre exemplu. Nu ne putem aștepta ca cei pierduți să rezolve problemele națiunii. Ca robi ai Dumnezeului Celui Preaînalt, Cel care poate face totul în și prin noi, avem puterea de a schimba oamenii și de a aduce astfel schimbări în întreaga societate.

Dacă încă mai există oameni în timpul Carnavalului care se prostituează sau aduc ofrande demonilor, aceasta ar trebui privită ca rușinea noastră. Totuși, dacă ne străduim și ne dedicăm lucrării divine, așa cum ar trebui făcut, de la o persoană la alta, vom schimba oamenii. De aceea, trebuie să creștem în credință și în cunoașterea lui Dumnezeu, pentru ca Duhul Sfânt să ne facă să înfăptuim lucrarea într-un mod perfect și desăvârșit.

Biblia ne avertizează că cine a primit și nu a folosit talentele va fi alungat din prezența divină pentru totdeauna în întunericul exterior în care va fi plânsul și scrâșnetul dinților. Dar cei care sunt credincioși vor fi primiți în slavă ca fiind binecuvântați de Tatăl și vor fi veșnic cu Domnul Iisus (Matei 25: 14-30). Luptă să fii fericit pentru totdeauna. Este ușor, ascultă doar ceea ce îți spune Cuvântul lui Dumnezeu.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!