Mesajul zilei

24/09/2018 - NU ACCEPTA PROPUNERILE INAMICULUI

„ Spun lucrul acesta pentru ca nimeni să nu vă înşele prin vorbiri amăgitoare.”

Coloseni 4:2

Diavolul este înșelător, așa că trebuie sa avem grijă cu el. Cel rău poate face un creștin să gândească în afara Cuvântului lui Dumnezeu. De exemplu, poate să facă pe cineva să creadă că nu s-a căsătorit bine, așa că ar trebui să găsească pe altcineva care să finalizeze căsătoria. De asemenea, face ca mulți oameni să piară în vanitate, căutând îmbrăcăminte, pantofi, bijuterii și alte lucruri materiale pe care să le obțină. Sunt fapte trimise de Satana cu un singur scop: să ne îndepărteze de la credință și să ne conducă la pierzanie.

Slujitorii iadului au o mare plăcere. Ca și șeful lor, sunt maeștri ai cuvintelor cu o mare putere de persuasiune. Dacă ar putea, i-ar înșela chiar și pe cei aleși. Ai grijă! Mântuirea este cel mai prețios dar primit de la Dumnezeu. Cu aceasta, viitorul tău etern este garantat; dacă o pierzi, vei avea parte de suferință și durere pentru eternitate. (Apocalipsa 3:11).

Dacă diavolul L-a ispitit pe Domnul Însuși, cu noi nu va fi bun. În mod sigur nu facem excepție. Fără îndoială, va încerca de câte ori va putea și poate că a încercat deja și ai cedat la propunerile sale. Câți au fost chemați de Domnul pentru o lucrare, dar nu L-au ascultat? Ceea ce i-a făcut să nu mai îndeplinească porunca divină a fost o sugestie din partea inamicului, care a fost acceptată. Oare Dumnezeu nu a luat în considerare acest lucru? Poți să spui „nu” oricărei revelații ale Sale fără a trebui să plătești pentru refuz? Diavolul îi fascinează pe mulți cu bogății, pentru a le da apoi lovitura mortală. Mai există și alte artificii la care apelează inamicul și care îi doboară pe mulți.

Cum poate un creștin să se intereseze de ce se întâmplă în această lume? Unii nu au nici măcar timp să meargă la biserică pentru că trebuie să câștige bani. Alții se gândesc doar la propria casă când Cuvântul le poruncește să se gândească la cel de Sus (Coloseni 3: 1-3). Pentru mulți, scopul este educația universitară a copiilor și, de aceea, nu contribuie la evanghelizarea celor pierduți. Multe sunt grijile din lume care îi înșală pe creștini.

Unul din factorii care doboară cel mai tare poporul lui Dumnezeu este ambiția de a obține alte lucruri. Unii oameni s-ar putea gândi că: „Dacă el poate cumpăra aceste haine, eu de ce nu aș putea?”, „Dacă prietenii mei pot sa-și petreacă vacanța pe un alt continent, eu și familia mea de ce nu am putea?”. Toate acestea au fost folosite de diavol pentru a-i priva pe mulți credincioși de răsplata care îi așteaptă.

Iisus a spus că astfel de lucruri sunt ca niște spini care îneacă Cuvântul lui Dumnezeu (Matei 13:22). Atunci când sămânța cade între spini, ea nu mai poate produce fructul perfect. Persoanele care nu au produs roadele Duhului sau nu au condus pe nimeni la Domnul, trebuie să aibă grijă, pentru că dușmanul le-a înșelat. Tot ceea ce obții în lumea materială va rămâne aici. Cu toate acestea, cine obține bogăția adevărată sau își petrece zilele făcându-I pe plac lui Dumnezeu va fi răsplătit în Ziua cea mare (Matei 6:19,20).

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!