Mesajul zilei

25/09/2018 - TU UNDE TRĂIEȘTI?

“Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea”

Coloseni 2:20

Omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, să meargă împreună cu El și să trăiască în prezența Sa, dar când Adam a păcătuit, el a fost alungat din prezența divină. Astăzi, cei care se convertesc, pe lângă faptul că descind din aceasta, nu trebuie să mai accepte că nu pot să mențină contactul cu Domnul, pentru că ceea ce omul a pierdut cu primul tată, a câștigat cu Iisus (1 Corinteni 15:22). Dar situația persoanei care încă nu s-a convertit este tragică, pentru că nu are Dumnezeu și, prin urmare, chiar dacă este religioasă și se străduiește să facă bine, nu va avea ajutor divin în încercările sale (Ioan 3:36; Ioan 5:12).      

Cei care s-au născut din nou trebuie să înțeleagă că, acceptându-L pe Iisus ca Mântuitor și Domn, au murit pentru păcat și, prin urmare, pentru suferință, boală, mizerie și alte fapte rele (Romani 6: 1-11). La moartea lui Hristos pe Golgota am fost eliberați din imperiul întunericului; prin urmare, nu trebuie să ne supunem cerințelor celui rău, căci odată cu nașterea nouă, am fost remodelați și eliberați de vechiul om. Cu toate acestea, pentru a primi beneficiile obținute după ceea ce Iisus a făcut pentru noi, trebuie să ne opunem minciunilor pe care diavolul le-a răspândit în întreaga lume, spunând că suntem simpli păcătoși iertați și nu suntem diferiți de ceilalți oameni - izbăviți sau nu.

Dacă l-ai acceptat pe Iisus ca Mântuitor, trebuie să crezi că deja ești mort împreună cu Hristos. Cât despre primele lecții pe care oamenii le concep pentru a încerca să-i facă pe plac lui Dumnezeu, ele sunt doar o greșeală. Într-adevăr, cel care este născut în familia divină este eliberat de orice datorie pe care o are omul, deoarece zapisul nostru a fost pironit pe cruce. În el, există un X spunând că nu avem nimic de plată (Coloseni 2:13,14). Deci, nu te supune niciunei exigențe religioase. Fii tare și refuză orice poruncă venită de la oricine. Aceste lucruri pot părea evlavie, dar sunt crude și demonice.

Acceptă doar ceea ce spune Cuvântul Domnului, deoarece vine din gura Celui care este singurul capabil să ne ajute să ne desăvârșim în viață (2 Timotei 3:16,17). Cu iluminarea Duhului Sfânt, ajungem să înțelegem ceea ce spun Scripturile. Fără viziunea Domnului, omul se poticnește în toate. În nevoia sa de a ajunge la Creator, el inventează o serie de lucruri care nu funcționează, pentru că nu au valoare spirituală.

Este foarte important să stabilești dacă trăiești în lume sau în prezența lui Dumnezeu (1 Ioan 2: 15-17). Cei care trăiesc în lume se gândesc doar la lucrurile de aici, fiind dominați de pasiunile trupești, de poruncile religioase și umane. Cei neconvertiți se află într-o situație spirituală foarte problematică, pentru că ei încă sunt conduși de domnul puterii văzduhului și, prin urmare, pot face cele mai grave greșeli (Efeseni 2:2,3). Cei izbăviți deja trebuie să se elibereze de lucrurile inutile, create de oamenii care nu L-au cunoscut niciodată pe Preamăritul. Cei care Îl cunosc pe Domnul sunt mulțumiți de Cuvântul Său.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!