Mesajul zilei

26/09/2018 - CUM TREBUIE VORBIT

“Rugaţi-vă totodată şi pentru noi, ca Dumnezeu să ne deschidă o uşă pentru Cuvânt, ca să putem vesti taina lui Hristos, pentru care, iată, mă găsesc în lanţuri: ca s-o fac cunoscut aşa cum trebuie să vorbesc despre ea.”

Coloseni 4:3,4

Am aflat că, cu cât o persoană este mai aproape de Dumnezeu, cu atât va fi mai dependentă de El. Cei care trăiesc în prezența divină au o caracteristică ce îi diferențiază de ceilalți - sunt simpli. Ochii lor sunt sfinți, gândurile lor sunt întotdeauna la lucrarea lui Dumnezeu și nu văd niciun rău în ceilalți. Ei văd păcătoșii ca oameni care au nevoie de ajutor. Dar cei care trăiesc departe de Domnul se îndoiesc mereu că ceilalți nu greșesc, nu au încredere în nimeni și se consideră mai buni decât ceilalți. Ceea ce le lipsește este să se roage cu adevărat și să mediteze asupra Scripturilor.

Diavolul a reușit să-i facă pe mulți să abandoneze calea, iar cel mai rău este că nici nu și-au dat seama. Este o tragedie care merge în paralel cu lucrarea pe care Duhul Sfânt o face în lume. În timp ce milioane de pierduți își deschid inima spre Adevăr și, astfel, sunt eliberați din imperiul întunericului, există fii ai lui Dumnezeu care merg în direcția opusă. Ceea ce îi interesează cu adevărat sunt hainele pe care le vor purta, cumpărarea unei mașini, călătoria pe care o vor face și alte lucruri inutile.

Cei care nu trăiesc cu adevărat în rugăciune cad în capcanele întinse de inamic. Din păcate, mulți nu-și dau seama de acest lucru. Fratele meu, cu cât ești mai departe de lumină, cu atât mai greu este să vezi realitatea. Astfel, zilele trec, iar acești oameni nu se realizează din niciun punct de vedere. Îndată ce încep un proiect, apare un altul care îi face să renunțe și să încerce unul nou. Dacă ai fost unul dintre ei, roagă-te la Dumnezeu să îți deschidă înțelegerea. Să știi că, deși ești atât de aproape de Dumnezeu, încă nu-L cunoști și ești la fel de pierdut ca cel care nu a auzit niciodată despre Iisus.

Cere-i lui Dumnezeu să deschidă ușile pe care vrea să le folosești (Luca 11:10). Fiecare ființă umană trebuie să se străduiască să fie folosită de Domnul prin cuvinte sau fapte. Nu este nimic mai bun și mai productiv decât să vorbești despre slujirea lui Hristos. În cei pierduți, nu vei găsi nimic de construit. Ai grijă cu ce înveți din afara Evangheliei, căci cu siguranță acest lucru nu vine de la Dumnezeu și nu poate fi bun. Doar cei care cunosc Adevărul merg împreună cu Iisus și, pentru că sunt în comuniune cu Domnul, au ceva de oferit. Nu uita că tot ce este născut din carne nu are nicio valoare.

Cei mântuiți știu ce este rezervat pentru ei întru Domnul Iisus. Preocuparea lor este ca toți cei pierduți să cunoască slujirea sfântă a lui Dumnezeu. Mai mult, ei trăiesc cu o inimă greoaie, ca și cum ar avea o povară pe umerii lor, căci trebuie să vorbească despre Adevăr tuturor și când văd că cineva a plecat fără mântuire, se simt ca și cum ar fi eșuat. Prin urmare, misiunea fundamentală a celor mântuiți este să propovăduiască credința întru Hristos. Dacă nu vezi mai mult de atât, ochii tăi nu au fost încă deschiși și, prin urmare, rămâi în păcat și sub jugul inamicului. Deci, roagă-te la Domnul și cere-I înțelegerea necesară pentru a putea vorbi așa cum trebuie!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!