Mesajul zilei

28/09/2018 - ROADELE MUNCII NOASTRE

“Da, voi sunteţi slava şi bucuria noastră.”

1 Tesaloniceni 2:20

Domnul Dumnezeu ne-a chemat să înfăptuim cea mai importantă lucrare a tuturor timpurilor - evanghelizarea celor pierduți. Nu se poate compara cu nicio altă lucrare de ajutor umanitar făcută în lume. Persoanele care ajută la salvarea celor care stau câteva ore sau câteva zile sub dărâmături, din cauza alunecărilor de teren și a cutremurelor, fac o lucrare frumoasă; medicii care salvează viețile unor victime cu răni grave sau oameni foarte săraci fac o faptă frumoasă. Dar cel care salvează pe cineva de la eșecul veșnic face mult mai mult pentru că lucrarea mântuirii este infinit mai mare și mai demnă decât acestea și altele care se fac pe Pământ.     

Pentru ca această sarcină nobilă să fie îndeplinită cu succes, Dumnezeu ne-a dat aceeași ungere ca lui Iisus. El ne-a trimis să-i eliberăm pe cei pierduți din ghearele dușmanului, dar noi ce am făcut? Merită să disprețuim porunca divină și să ne implicăm în afaceri comerciale, plăceri licite și activități politice ilegale? De ce să disprețuim lucrarea principală pe care El ne-a poruncit să o facem? Într-o zi vom da socoteală pentru talentele pe care le primim de la Învățător. Tu ce vei face?

Din păcate, recunoaștem că Biserica Domnului a devenit orice, mai puțin casa lui Dumnezeu. Demonii nu mai sunt alungați și, prin urmare, Împărăția lui Dumnezeu nu ajunge la cei pierduți. Noi am creat și am adus oamenilor o filozofie religioasă, nu puterea Domnului. Oare asta ar fi trebuit să ne ordone El să facem? El nu știa despre ce vorbea atunci când ne-a trimis să propovăduim Evanghelia și să folosim puterea Lui pentru a vindeca bolnavii, pentru a-i elibera pe cei asupriți și pentru a-i salva pe cei pierduți, botezându-i, pentru a putea fi mântuiți (Matei 10: 8, Marcu 16:15). Gândește-te la asta.

În propovăduirea noastră, soarta a milioane de oameni este în joc: dacă propovăduim adevărul, în puterea Domnului, ei vor fi mântuiți; dar dacă ne slujim mesajul, cu scopurile personale, destinul lor va fi pierzania eternă. Ne-a trezit acest lucru sau lăsăm lucrurile să meargă așa cum vrea dușmanul? Trezește-te, Biserica lui Iisus! Deschide-ți ochii, fiul lui Dumnezeu! Rob al lui Dumnezeu, fă ce ți-a fost poruncit! Va veni Ziua și ce socoteală vei da? (2 Corinteni 5:10)

Apostolul Pavel, marele evanghelist al primei biserici creștine, a spus că a suferit durerile nașterii (Galateni 4:19), pe care o femeie le simte pentru a naște. Tot cu dureri - rugăciuni, posturi și eforturi de sine - suntem obișnuiți să propovăduim oamenilor Împărăția lui Dumnezeu. Ți s-a întâmplat și ție? Trebuie să ne gândim la acest lucru, deoarece lucrarea Tatălui, în generația noastră, depinde numai de noi. Domnul este gata să facă miracole, să vindece pe cei bolnavi, să elibereze pe cei oprimați, să intervină în natură, dar în același timp este limitat de voința noastră. Are nevoie de picioare, brațe, gură, și alte membre.

Tu te-ai gândit la gloria și bucuria ta eternă? Bogații nu vor putea să-și ia aurul, nici înțelepții, cultura, dar putem duce vieți care vor fi gloria și bucuria noastră. Apoi, pentru toată eternitatea, vom fi fericiți. Oricine ai fi, în Numele lui Iisus, începe să înfăptuiești voia divină. Nu lăsa pe nimeni să se piardă!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!