Mesajul zilei

29/09/2018 - MATURI ÎN IUBIREA NOASTRĂ FAȚĂ DE DUMNEZEU

“Domnul să vă facă să creşteţi tot mai mult în dragoste unii faţă de alţii şi faţă de toţi, cum facem şi noi înşine pentru voi”

1 Tesaloniceni 3:12

Ce bine ar fi dacă la această rugăciune s-ar răspunde în favoarea tuturor oamenilor, pentru că am trăi mai bine. Nu este nimic mai trist decât să vezi creștinii egoiști, care nu au niciodată timp să evanghelizeze, nu arată apreciere pentru nimeni și se gândesc doar la ei înșiși. Ei ar trebui să caute îndrumarea lui Dumnezeu în Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că dacă vor continua așa, vor avea probleme la Judecata de Apoi. Căci cu ce măsură măsori, ți se va măsura (Matei 7: 2). 

Absența iubirii lui Dumnezeu dintr-o inimă nu este din cauza unei nedreptăți a Domnului; adevărul este că diavolul încearcă oamenii sfinți printr-o serie de strategii. Iisus a spus că grijile lumii și seducția bogățiilor fac ca al Său Cuvânt să nu producă fructele dorite de Tatăl (Matei 13:22). Astfel robii lui Dumnezeu încep să gândească altfel decât poruncește Biblia, să dea mărturie mincinoasă și să-L dezonoreze pe Cel care le conduce viața.

Există multă ură și multe lucruri rele în lume. Oamenii au nevoie urgentă de iubire divină în acțiune și noi, creștinii, trebuie să le oferim această iubire. Dar când sarea devine insipidă, ea nu-și mai poate îndeplini funcția. Nu lăsa să ți se întâmple acest lucru! (Marcu 9:50) Vezi dacă i-ai iubit, de fapt, pe cei pierduți, ai fost amabil cu frații întru Hristos și nu ai fost fals. Nu uita: ceea ce este obținut prin înșelătorie nu este valid!

Dragostea pe care trebuie să o oferim nu este suficientă, pentru că trebuie să creștem în ea pentru ca oamenii să vadă diferența dintre Evanghelia Domnului și alte religii. Acest lucru este de o importanță capitală. Nu confunda dragostea lui Dumnezeu cu bunătatea umană. Este bine să strigi pe cineva și să-l întrebi ce face, să dai atenție nevoiașilor, dar pentru a-ți arăta dragostea față de Domnul trebuie să duci Cuvântul oamenilor și să te rogi pentru ei, exercitând autoritatea acordată de Cel Preaînalt peste toată puterea răului, pentru a-i elibera de faptele întunericului (Luca 4:18).

Cei care cred că au atins perfecțiunea în dragoste pentru că au fost iertați de păcate, se înșală. Aceasta face parte din grija divină; restul, îl vei primi când vei realiza lucrarea și vei da Pâinea Eternă oamenilor asupriți de demoni și subjugați în greșeală, boli și lucrărilor de idolatrie, vrăjitorie, pentru a putea fi eliberați. Dragostea lui Dumnezeu este nelimitată în lucrarea Sa de eliberare a captivilor Satanei.

Iisus ne-a dat o nouă poruncă: El ne-a poruncit să ne iubim unii pe alții așa cum ne-a iubit El (Ioan 13:34). Hristos ne-a mântuit, ne-a iertat și ne-a uns cu Duhul Sfânt, permițându-ne astfel să înfăptuim lucrarea lui Dumnezeu. Trebuie să facem același lucru și pentru persoanele care sunt încă în întuneric. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să cerem ajutor divin de fiecare dată. Numai în acest fel vom putea fi canalul prin care Mântuitorul să poată scoate oamenii din pierzanie și să-i poată conduce spre mântuire.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!