Mesajul zilei

30/09/2018 - SCOPUL VIEȚII NOASTRE

“Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Iisus Hristos”

1 Tesaloniceni 5:9

Dumnezeu a avut un scop în minte când ne-a mântuit: bunăstarea noastră. Dar el a văzut ce a făcut diavolul cu omul creat după chipul și asemănarea Lui. Astăzi, inima Domnului se frânge văzând câți au fost înșelați de același dușman care, într-o zi, a fost învins de Iisus. Din păcate, după mântuire, mulți oameni se reîntorc la vechile practici. Trebuie însă amintit că lucrurile vechi au trecut și totul a devenit nou pentru cei mântuiți (2 Corinteni 5:17). Din acest motiv, poporul lui Dumnezeu nu poate avea ură în inimile lor și nu trebuie să fie dus de ispite, ci mai degrabă să meargă în dragostea lui Dumnezeu 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.           

Preamăritul s-a gândit la ce e mai bun când ne-a dat Evanghelia, pentru că El voia ca noi să fim asemenea Fiului Său preaiubit, care a lăsat slava și a venit pe acest pământ de suferință pentru a elibera prizonierii Satanei (Romani 8:29). Acum nu am ajuns încă la Cer, unde nu va mai fi nimic; trăim în această lume răutăcioasă în care există oameni care țipă de durere, comit agresiuni, jefuiesc și chiar sunt necredincioși soților lor. De aceea, avem multe de făcut și, prin urmare, trebuie să ne oprim și să începem să înfăptuim lucrarea divină (Faptele Apostolilor 10.38, 1 Ioan 2: 6).

El a avut milă de noi și ne-a mântuit. Apoi, după ce am fost destinați pentru a obține mântuirea, harul Său nu a încetat să fie vărsat. Cu toate acestea, trebuie să nu ne mai gândim numai la noi, trebuie să ne amintim de prietenii și rudele care s-au pierdut. Trebuie să facem ceva pentru ei, deoarece lucrarea care a ajuns la noi trebuie să ajungă și la ei. Deci, ce-ar fi să obții mântuirea și pentru ei?

Avem datoria de a căuta tot ce este inclus în izbăvire, pentru că acesta este destinul nostru. Vindecarea divină, de exemplu, nu este doar un semn că Evanghelia este adevăr, ci este inclusă și în marea suferință prin care a trecut Iisus ca să ne scoată din mâinile dușmanului (Isaia 53: 4-5). Prosperitatea este, de asemenea, un drept al tuturor celor mântuiți, iar sfințenia trebuie să fie un semn în inimile noastre (Evrei 12:14). În cele din urmă, trebuie să căutăm tot ce are Domnul pentru noi.

Nu accepta nimic rău în viața ta. Diavolul nu numai că dorește să-ți fure bunurile, ci și să le facă pe rudele și prietenii tăi să nu-și prețuiască convertirea, căci astfel, ei nu vor căuta pe Domnul. Așa că privește suferința ta ca pe un plan al diavolului, căci el știe că dacă membrii familiei își dau seama că te-ai schimbat într-adevăr după ce te-ai dăruit lui Dumnezeu, vor dori și ei să se convertească la El.

Întru Iisus, există tot ceea ce avem nevoie pentru o viață demnă și decentă, lipsită de păcat, boală, mizerie și eroare. Dumnezeu are ceva grozav de făcut prin tine. Prin urmare, obține-ți binecuvântarea și, împreună cu aceasta, mântuirea pentru mulți.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!