Mesajul zilei

01/10/2018 - RĂSPLATA CELOR DREPȚI

“Căci braţele celui rău vor fi zdrobite, dar Domnul sprijină pe cei neprihăniţi.”

Psalmi 37:17

Mulți oameni care sunt mai bine pregătiți decât alții (în unele cazuri, par a fi) sunt înșelați de cel rău în felul următor: au încredere în propriile lor abilități și, prin urmare, nu au nevoie să se încreadă în Domnul. Totuși, ceea ce ei nu știu este că darurile lui Dumnezeu ar funcționa mai bine dacă ar respecta Cuvântul lui Dumnezeu și ar avea încredere în el. Fără încredere, ei pierd mult în această viață și în viitoarea lume, unde pierderea va fi completă. Acum, alegerile pe care le facem aici ne pot conduce pentru totdeauna, departe de Dumnezeu, suferind în iad.

Cei care sunt mai deștepți decât toți - chiar și decât Creatorul - se înșală cel mai mult fără îndoială. Asta pentru că ceea ce ar putea face cel mai inteligent dintre oameni de unul singur ar fi infinit mai mare și mai răsplătit decât dacă ar fi dobândit cu înțelepciune divină. Există unii care se dăruiesc lui Dumnezeu puțin, dar acest lucru nu aduce mult câștig, pentru că numai Domnul îl găsește pe cel care o face cu toată inima (Ieremia 29:13).

A te considera superior, în unele situații, este rezultatul unei posesiuni demonice, astfel încât fiecare persoană bazată pe cunoaștere crede că ar trebui să caute un om al lui Dumnezeu pentru a spune ce se întâmplă în interiorul său, cerându-i rugăciunea. Având un duh rău în interiorul tău, te afli într-o situație periculoasă, pentru că diavolul nu intră niciodată în inimă din întâmplare; este trimis de Satana să fure, să omoare și să distrugă vieți (Ioan 10: 10a). Prin urmare, ar fi mai bine ca cel posedat să scape de cel rău cât mai curând posibil.

Acest păcat este cunoscut ca nelegiuire și poate fi în inima celor răi, precum și a unora care pretind că sunt robi ai lui Dumnezeu. Oricine este dominat de acest păcat este în răzvrătire constantă împotriva Domnului. Cel mai rău este că un val cheamă un alt val (Psalmul 42: 7a), iar cu aceasta răul devine un agent periculos al iadului. Deci, doar cu o mică poruncă de la șeful răului, el poate să comită orice păcat, chiar și crime.

Cu toate acestea, cei drepți se bazează pe ceea ce a promis Cel Preaînalt și, chiar dacă ei cred că sunt deasupra majorității persoanelor, preferă să se încreadă în Dumnezeu. Ei au o capacitate pe care ceilalți nu o au, pentru că prudența este mereu lângă ei. Apoi, la cel mai mic semn al ispitei, ei își deschid gurile și cer ajutorul din ceruri. Astfel, nu își pierd pacea și nu ascultă de ispite (Iacov 4:7).

Cei drepți sunt susținuți de Domnul și sunt întotdeauna bine în viață. Sunt credincioși, nu se descurajează niciodată și orice ar fi rămân robii lui Dumnezeu. Pentru ei, nu există timp sau circumstanțe nefavorabile, pentru care nu există nicio soluție. În bătălii nu se mai întorc niciodată, căci ei au încredere că Domnul îi conduce. A se descuraja este un verb care nu există în dicționar. În plus, ei sunt întotdeauna loiali, adevărați și prieteni. Este acel tip de persoană de care lumea și Împărăția lui Dumnezeu are nevoie.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!