Mesajul zilei

02/10/2018 - AI GRIJA LA CE ITI IESE PE GURA

“Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.”.

Efeseni 4.29

Isus a spus că gura vorbește din prisosul inimii (Luca 6.45c), de aceea, ca să nu pronunțăm ce-L nemulțumește pe Dumnezeu și să noi suferim pentru asta, trebuie să umplem omul nostru interior, recreat în dreptate și pregătit pentru fapte bune, cu materialul pe care Tatăl nostru ni-l dă. Fără acest lucru, omul nu se eliberează de ceea ce îl obligă să păcătuiască. Dacă cine păcătuiește este de la diavolul (1 Ioan 3:8a), trebuie să fim atenți să evităm căderea în oricare din ispitele care se abat asupra noastră, pentru că lupta pentru sfințenie trebuie câștigată.

Dacă vrem să mulțumim Domnului, atunci avem îndrumarea: să ne umplem inimile cu ceea ce învățăm în Scripturi. Aceasta nu înseamnă doar să învățăm versetele pe dinafară, ci mai degrabă să veghem asupra învățăturilor pe care le primim în timp ce medităm asupra revelațiilor din Cartea lui Dumnezeu. "Iluminarea" care apare de fiecare dată când citim Biblia sau ascultăm predicarea Cuvântului este vocea divină care ne vorbește inimii. Dacă ne întrebăm, Domnul ne va învăța tot ce avem nevoie pentru a învăța.

Este extrem de important să fim vigilenți să nu vorbim ceea ce dorește diavolul, ceea ce îl poate apropia de noi și ceea ce-L poate îndepărta pe Domnul de noi. Deci, fii atent, pentru că în vremuri de nevoie Satana te poate influența să faci ceea ce nu trebuie. După ce a ținut post timp de 40 de zile, Isus era flămând și diavolul a încercat subtil să-L convingă să transforme pietrele în pâine (Matei 4:1-10). De aceea, atenție la ceea ce te face să faci niște acțiuni, pentru că, nu întotdeauna, a te hotărî asupra a ceea ce spune Biblia este direcția divină. Dacă te afli într-un moment care te face să rostești cuvinte ciudate, cu siguranță diavolul se află în spatele acestui lucru.

Dacă o persoană se gândește la altcineva decât soțul sau soția, nu vine de la Dumnezeu. Poate că persoana se confruntă cu o situație dificilă în căsătoria ei, în care jumătatea ei a trădat-o, iar atunci când apare o dorință păcătoasă, ea crede că Raiul o ajută. Domnul nu va acționa niciodată în mod greșit. Cât timp există căsătorie, chiar dacă cealaltă parte este necredincioasă, a te gândi la o nouă iubire înseamnă să preacurvești (Matei 5.28). Justificarea că Dumnezeu, fiind atotștiutor, deja știa că legătura se va sfârși și, din dragoste, a adus o altă persoană, este "vorbărie" din iad. Cuvintele stricate, minciunile și sentimentele de infidelitate nu vin niciodată din Lumină.

Ceea ce nu este bun pentru promovarea zidirii nu trebuie vorbit. Pentru a face acest lucru, întotdeauna acționează precum ar face Domnul dacă ar fi în locul tău și ai o viață de rugăciune, cinstindu-L în toate. Astfel vei fi păzit de orice laț, deoarece Dumnezeu este bun cu cel care Îl cinstește. Apoi, dacă trebuie să treci printr-o anumită lipsă, fă-o, dar nu accepta niciodată scăparea care vine de la vrăjmaș.

Vorbește numai ceea ce Dumnezeu îți pune în inimă și vei da har celui care te ascultă. De asemenea, nu rosti nimic care ar putea dăuna semenului. Folosește-ți gura doar pentru a binecuvânta. Făcând acest lucru, vei fi responsabil pentru succesul multora.

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!