Mesajul zilei

04/10/2018 - NU RENUNȚA NICIODATĂ

”Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. ”

Filipeni 1.6

Am încrederea că în acest mesaj, Dumnezeu mă va folosi pentru a-ți da sfaturi ce te vor face să fii biruitor. Suntem încoronarea creației sfinte și, de aceea, nu vom da greș. Ca parte din planul sfânt al Domnului, vom fi păziți de El, chiar de vom umbla prin valea umbrei morții (Psalmi 23.4). Grație faptului de a fi fost zămisliți după chipul și asemănarea Sa (Geneza 5.1), nu vom înceta niciodată de a exista. El a dorit ca cineva ca mine și ca tine să trăiască în El întru veșnicie și de aceea suntem de o mare importanță în ochii Creatorului nostru.

            Asemenea informații mă fac să cred că lucrurile ce mi se întâmplă, bune sau rele, sunt potrivit viziunii lui Dumnezeu. El știe totul și, de aceea, trebuie să cred că tot ceea ce se întâmplă, chiar de pare întâmplător, are un scop sfânt. Dacă, ca simpli oameni, suntem de o mare importanță pentru Creator, atunci suntem și mai importanți ca noi creaturi recreate în Isus Hristos!  

            În momentul în care, pentru prima dată, am auzit Evanghelia și mi-am încredințat viața Domnului, El Și-a început buna Sa lucrare în mine. Până astăzi, El continuă să o realizeze, potrivit înțelepciunii Sale. Dumnezeu știe ceea ce păcatul face în fiecare dintre noi. Trupește, unii se nasc cu anumite deficiențe; duhovnicește, cu toții ne naștem morți, stăpâniți de păcat, însă, acceptând pe Isus drept Mântuitor, viața ni se va schimba. Apoi, în tot ceea ce ni se întâmplă se află mâna lui Dumnezeu desăvârșindu-ne.

            Până și ispitele ce ni se întâmplă nu sunt la întâmplare. Domnul îngăduie ca vrăjmașul să ne ispitească și să fim cuprinși de simțăminte necurate, căci totul face parte din planul menit să ne desăvârșească. Trist este atunci când nesocotim planul cel sfânt, cedând ispitelor și trăind în păcat. Dacă ai fost ispitit în orice sector al vieții, cere Tatălui să te izbăvească. Este important să nu te simți inferior, un păcătos amărât ce nu va fi niciodată iertat. Ori, a fi ispitit nu ne întinează și nici nu ne duce la judecată. Însă, de ne vom asuma ispita, vom păcătui.

            Este adevărat că Dumnezeu se află în controlul tuturor lucrurilor și îngăduie ca vrăjmașul să ne ispitească, căci știe de puterea pe care El ne-a dat-o pentru a ne elibera. Dacă vei răbda cu hotărâre în credință, așa cum a făcut Isus de fiecare dată când a fost ispitit, răbojul tău va continua să fie nepătat. Însă, de vei cădea în păcat, Îl vei face de rușine pe Domnul care te-a mântuit, te-a uns și ți-a dat puterea de a te opune celui rău, asigurându-te că diavolul va fugi de tine (Tg 4.7).

            Una dintre misiunile Sfântului Duh este de a ne călăuzi în tot adevărul. El știe să îndeplinească ceea ce I-a fost destinat să facă. Așadar, îngăduie Domnului să desăvârșească minunata lucrare pe care El a început să o realizeze în viața ta, căci El nu doar știa că vei trece prin toate acestea, ci era și conștient că, cu puterea pe care El ți-a dat-o, vei avea tăria de a nu cădea și de a ieși din orice criză tot mai puternic. Fă totul pentru ca Domnul să fie slăvit.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!