Mesajul zilei

05/10/2018 - NU VĂ LĂSAȚI ÎNSPĂIMÂNTAȚI DE NIMIC

”Fără să vă lăsaţi înspăimântaţi de potrivnici; lucrul acesta este pentru ei o dovadă de pierzare, şi de mântuirea voastră, şi aceasta de la Dumnezeu.”

Filipeni 1.28

Creștinii care nu cunosc bine Scripturile se sperie de faptele rele practicate de cei care nu cunosc Adevărul. Peste tot în lume este așa, căci diavolul îi face să se poarte astfel. Cu toate că a fost biruit de Domnul Isus, vrăjmașul continuă să-i amăgească pe toți cei care nu caută în Dumnezeu ocrotirea necesară pentru a se elibera de lucrarea prințului întunericului.

            Suntem preveniți ca să nu ne speriem de ceea ce spun cei care se opun Evangheliei. Împotrivirea lor nu este o simplă toană, ci o lucrare a duhului greșelii. Satana își dă toată silința pentru a-și menține supușii în strânsoarea-i groaznică. El face astfel încât păcatul să pună stăpânire pe inimile lor până-ntr-acolo încât aceștia să se opună Adevărului. În plus, cel rău le dă o mare capacitate de a-și susține părerile, ce vor fi în stare să-i amăgească și pe cei mai smeriți creștini.

            Nu vă speriați de avansul aparent al celor care nu cunosc încă pe Isus drept Domn al celor vii și al celor morți. Asta face parte din strategia vrăjmașului pentru a-i putea menține duhul în necunoaștere. Pentru a putea salva un rătăcit este nevoie de o viață dedicată Cuvântului și rugăciunii. Nu există un alt mijloc de a-i elibera pe supușii lui Satana decât faptul de a crede în Scripturi și de a se ruga.

            Stați de veghe, căci imperiul pierzaniei îi învață pe supușii săi să fie vicleni, amăgiți și amăgitori și, de aceea, nu trebuie să ne lăsăm surprinși de ceea ce fac. Sunt cazuri în care acești oameni se îndrăgostesc pătimaș de cine este folosit de Dumnezeu. Ei arată o apreciere și o iubire atât de mari încât, dacă robul Domnului nu rămâne de neclintit, îl va paște riscul de a cădea pradă ispitei.

            O luptă mare se dă între bine și rău pe tărâmurile duhovnicești. Această luptă se dă pentru fiecare om. Chiar și cele mai înapoiate și neînsemnate duhuri, cât și cele ce par, potrivit lumii, că nu vor avea niciodată vreo apreciere din partea omului fac parte din această luptă. Dumnezeu vrea să le binecuvânteze, după cum binecuvântează pe orice om, însă diavolul vrea să le subjuge așa cum face cu oamenii cei mai fermecători și plăcuți.

            În încercarea sa de a ține pe cineva în păcat, Satana încearcă să dovedească faptul că a sluji lui Dumnezeu este pierdere de timp, că cel mai bine este de a se bucura de viață la maximum, însă, pentru noi, care am fost luminați de Adevăr, asta nu este decât o ispită diavolească. Bătălia noastră este de a face ca fiecare suflet – indiferent de trupul în care sălășluiește, de învățătura pe care o are sau nu – să cunoască pe deplin Adevărul. A face bine cuiva înseamnă să faci bine lui Isus.    

            Credința ne-a venit de la Dumnezeu și, de aceea, ea ne va duce la reușita desăvârșită; așadar, fă ceea ce știi că este poruncă de la Domnul. Într-o bună zi, credincioșii vor fi primiți în Ceruri de Împăratul împăraților și Domnul domnilor. Merită toată osteneala de a fi în Dumnezeu!

                                                                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!