Mesajul zilei

18/10/2018 - CUM S-A FĂCUT MÂNGÂIEREA NOASTRĂ

”Cum mângâie pe cineva mamă-sa, aşa vă voi mângâia Eu; da, veţi fi mângâiaţi în Ierusalim!”

Isaia 66.13

Omul a fost îndepărtat de prezența cea sfântă și, astfel, a aflat cât de mult poate suferi de trăiește despărțit de Dumnezeu. Un simplu fapt, dar făcut din inimă, a fost cauza unei asemenea pierderi ce a ajuns până la noi, care nu am fost în gradina Raiului și nici nu am mâncat din fructul din care s-a înfruptat primul cuplu.Vrăjmașul cel păcătos a adunat tot răul în făptura creată după chipul și asemănarea Creatorului. Acum, omul știe cât este de greu să fie departe de Domnul și cât de grea este robia lui Satana.

            Bineînțeles că Dumnezeu nu a fost deloc bucuros de starea ființei umane, care a început să decadă în momentul în care a pus piciorul afară din Rai. Cu dureri, Eva și fiicele sale au început să dea naștere. Multe și-au văzut micuții murind, alții au crescut și au ajuns tâlhari, închinători la idoli, vrăjitori; în sfârșit, cu toții s-au îndepărtat și au luat căile cele mai păcătoase ce pot exista.

            Omul care ar fi trebuit să trăiască întru veșnicie, a început să moară (Romani 5.12). Primii oameni erau încă puternici și treceau de 900 de ani. Cu timpul, moartea a început să-i secere pe oameni mai devreme. Când Isus a venit în lume, media de vârstă era de 38 de ani. Unii reușeau să trăiască mai mult de atât, însă marea majoritate murea la o vârstă fragedă. Așadar, planul creat de Domnul pentru mântuirea umanității s-a împlinit și Hristos s-a născut.

            Odată cu venirea și învățăturile Fiului lui Dumnezeu, omul și-a recăpătat locul. Moartea duhovnicească a fost îndepărtată, iar ființa umană a fost pusă din nou în legătură cu Cel Preaînalt. Domnul a promis că ne va mângâia cum mângâie pe fiu mamă-sa. A mângâia, în limbajul biblic, înseamnă să aduci rezolvare problemelor. De copilașul a căzut sau îi este frică și de aceea plânge fără întrerupere, mama, în mod normal, îi dă o îmbrățișare, un sărut și îi spune cuvinte de alint, iar atunci, micuțul este îmbărbătat.

            Domnul vrea să te îmbrățișeze chiar de ai făcut un lucru greșit. El știe că vrăjmașul este cel care te folosește și, de ești izbăvit de puterea cea rea, vei deveni un exemplu al omului bun. Așadar, ascultă de glasul lui Dumnezeu și încredințează-te cu totul în el. Cel Atotputernic a promis că, în Ierusalim, se va face o mângâiere ce va sluji întregii umanități.

            Începând cu acea zi de vineri, când Isus răstignit și sângerând, a luat asupra Sa durerile, bolile, suferințele și păcatele noastre, El a strigat : S-a isprăvit ! (Ioan 19.30), iar omul a fost mângâiat. Acum, Dumnezeu vrea să-ți aducă rezolvare problemelor și să te îmbărbăteze.

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!