Mesajul zilei

20/10/2018 - RĂSPLATA DE A ȘTI SĂ AUZI

”David a zis Abigailei: „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, care te-a trimis astăzi înaintea mea!”

1 Samuel 25.32

Există lucruri ce ne supără și ne fac să ne gândim la răzbunare. Nabal nu numai că a refuzat să-l ajute pe David, ci l-a și umilit înaintea oamenilor săi. Războinicul lui Dumnezeu luase o serie de hotărâri în inima sa, ce va culmina cu moartea acelui om care nu l-a ajutat când a avut nevoie, deși știa că David cu oamenii săi îi ocrotise robii și bunurile. În acele vremuri, nimic nu i-ar fi reușit lui David de nu ar fi terminat cu acest profitor cu inimă rea. În sfârșit, apariția unei femei a schimbat șirul istoriei.

            Abigail, soția lui Nabal, când a aflat despre ceea ce s-a întâmplat, a luat pâini multe, oi pregătite, turte de stafide și alte bucate și a plecat înaintea lui David. Când s-a întâlnit cu el, nu a folosit cuvinte de-ale oamenilor pentru a-i convinge inima de rob al lui Dumnezeu să-și schimbe dorința de răzbunare, ci s-a arătat ca o adevărată roabă a Domnului, prorocind păstorului Israelului. Astfel, David a ascultat cererea lui Abigail, care, apoi, i-a devenit soție. Nici nu știi ce ți se poate întâmpla când te lași folosit de Dumnezeu. Răsplata va veni în aceeași măsură în care ai ascultat de Domnul.

            Fii mereu atent la cine îți este trimis de Cel Preaînalt, căci poate fi cineva care are nevoie de ajutor sau care îți va aduce o binecuvântare. Trebuie să știi că, în orice vreme, hainele să-ți fie albe, iar gândirea sănătoasă (Ecclesiast 9.8). Dispoziția inimii celui care slujește Domnului trebuie să fie aceea ce dă ascultare Duhului lui Dumnezeu. Tatăl poate folosi pe cineva pentru a te mustra, a-ți deschide ochii față de vreuna dintre promisiunile Sale sau să te pună pe făgașul bun al vreunei afaceri. În orice vreme, fii robul lui Dumnezeu.

            Dându-și seama că Domnul a fost cel care o trimisese pe Abigail înaintea sa, David și-a schimbat hotărârea. Cei care slujesc Domnului nu vor face niciodată un lucru dacă își dau seama că Cerurile îi mustră arătându-le că de fapt trebuie să facă contrariul. Nu este greșit de a cere iertare, de a-ți recunoaște greșeala ce fusese făcută fiind stăpânit de vreo emoție puternică. Cel mai bine este să te pleci înaintea Sfântului Duh.

            De ești mereu rob al lui Dumnezeu, vei vedea că El îți va fi mereu Domn, iar tu vei fi în stare să rabzi lucrurile neplăcute ce-ți apar în viață. Cei care îl au pe Cel Preaînalt drept căpetenie nu vor renunța niciodată să urmeze sfaturile Sale înțelepte și, de aceea, nu vor fi niciodată folosiți de duhul răzvrătirii.

           

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!