Mesajul zilei

26/10/2018 - SFINȚIREA NOASTRĂ

“Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.”

Ioan 17:19

Știm că sfințirea este cea mai importantă pentru noi, căci fără ea nu vom vedea niciodată pe Domnul (Evrei 12:14). Dar, chiar dacă știm ce înseamnă pentru fericirea noastră veșnică, uneori încercăm să plătim pentru a o obține. Cei care trăiesc ispitiți de cel rău, cu gânduri murdare și dorințe ilicite, nu ar trebui să se lupte cu mijloacele lor proprii pentru a putea să se sfințească; până la urmă, așa cum s-a rugat Iisus, sfințirea vine din adevăr! Este normal să ducem o viață de rugăciune și post, dar chiar dacă suntem cei mai dedicați, numai cunoașterea Adevărului ne va sfinți.

Domnul S-a sfințit deja în locul nostru. Ceea ce a făcut pentru noi ne garantează o viață de succes în orice fel. Apoi, pentru a atinge acest har divin, nu trebuie să adăugăm nimic la ceea ce creează omul pentru a ne sfinți pe noi înșine. De fapt, pentru a ne bucura de iertarea divină sau orice altă binecuvântare, trebuie doar să credem în ceea ce spun Scripturile. Nu trebuie decât credință, pentru ca cel mai mare păcătos dintre oameni să fie sfințit.

Cei care nu reușesc să renunțe la gândurile și dorințele răutăcioase - și, de aceea, trăiesc mereu în greșeală - dacă vor să se elibereze de aceste practici, trebuie să se roage urgent, pentru a nu fi discreditați și să acorde atenție Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că doar așa Dumnezeu îi va sfinți.

Dacă din nefericire ai căzut în păcat, nu dispera, gândindu-te că mântuirea ta a fost pierdută. Mărturisește-ți păcatele, cere iertare prin credință și ia decizia de a nu le mai repeta. Vei vedea că viața ta se va schimba complet. Fii conștient de faptul că inamicul este cel care îți aduce ispita și apoi încearcă să te facă să crezi că ai făcut o greșeală pentru care nu vei fi iertat.

David, omul după inima lui Dumnezeu, a comis adulterul și a fost și făptașul unei crime (2 Samuel 11:2), dar a plătit foarte scump. El nu ar fi trebuit să facă nimic din toate acestea, dar când a căzut în păcat și și-a mărturisit greșeala, Domnul l-a iertat. Fratele meu, indiferent de păcatul pe care l-ai comis, dacă te așezi înaintea Celui Preaînalt și te mărturisești, iertarea îți va fi dată. Cu toate acestea, pentru toți cei care se gândesc să se joace cu greșeala, avertismentul meu este: păcatul intenționat este mai greu de iertat. Prin urmare, este mai bine - mult mai bine - să fim sfinți și să evităm răul!

Întreg conținutul Bibliei a fost scris pentru a ne învăța. Nu-ți lăsa inima să fie ispitită și să cazi în păcat. Cine crede că este suficient să mărturisească și să fie iertat poate să se înșele amarnic. Este adevărat că Tatăl iartă, dar nu te juca cu focul, pentru că poate arde. Slujește-L pe Atotputernicul din toată inima, căci astfel, pe lângă pace, vei avea garanția că vei fi păzit de cel rău.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!