Mesajul zilei

27/10/2018 - DESTINUL CELOR MÂNDRI

“Omul care, din mândrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca să slujească Domnului Dumnezeului tău sau care nu va asculta de judecător, omul acela să fie pedepsit cu moartea. Să scoţi astfel răul din mijlocul lui Israel, pentru ca tot poporul să audă şi să se teamă şi să nu se mai îngâmfe.”

Deuteronomul 17:12,13

Mândria este o faptă a diavolului în viața omului, iar acest sentiment, Domnul nu îl va tolera. În vremea Legii, Cel Preaînalt a ales preoții să-L slujească, care să asculte mesajul divin și să-l interpreteze pentru popor. Dumnezeu a ridicat și judecători pentru a judeca poporul. Astfel, atât preoții cât și judecătorii vor primi îndrumare din ceruri și o vor transmite poporului; dar cel care, din mândrie, nu apreciază ce a fost învățat, ar trebui să moară.

Tot ce este scris în Vechiul Testament descrie ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Dar, din păcate, știm oameni care, din mândrie, încă refuză să asculte ce le spune Domnul. Ei nu au nici o idee despre răul pe care și-l fac singuri, căci dușmanul, știind că nu ascultă glasul divin, pornește cu toată furia către ei. Numărul celor care au suferit atacurile celui rău nu este mic pentru că ei nu acordă atenție la ceea ce le spune Atotputernicul. Dar cel care acționează astfel, pe lângă faptul că se rănește pe sine, face ca exemplul său să îi determine pe alții să disprețuiască vestirea din ceruri. De aceea, în vremurile biblice, ei ar fi trebuit uciși, astfel încât răul să fie eradicat din mijlocul poporului lui Dumnezeu.

Și astăzi, mulți oameni merg pe calea pe care își vor pierde viețile. Acum, Domnul, din dragoste pentru cei care îi vor imita, nu-i va putea lăsa nepedepsiți; la urma urmei, El nu vrea ca cei dragi să urmeze exemplul rău al celor care nu au ascultat vocea Lui. Deci, asigură-te că acest lucru nu ți se întâmplă și ție!

A face pe cineva să-și piardă frica de Domnul este foarte grav, căci cine adoptă o astfel de atitudine, dacă nu ajunge la Cel Preaînalt, va merge la pierzania veșnică. Cel care provoacă scandaluri care îi fac pe cei mici să se rătăcească trebuie să-și corecteze comportamentul, deoarece sentința divină poate veni asupra vieții sale și, atunci, nici o rugăciune nu îl va ține în viață. Mulți au plecat devreme tocmai pentru că au luat calea mândriei în loc să asculte ce a vorbit Duhul lui Dumnezeu prin robii Săi.

Dumnezeu dorește ca poporul Său să trăiască după îndrumările Sale. Pentru aceasta, El nu va ezita să taie copacul care dă roade rele; pentru ca el să dea roade bune, El îl va curăța astfel încât să fie și mai roditor (Matei 7: 17-20). Cei care Îl slujesc pe Domnul în inimă vor fi răsplătiți, căci exemplul lor bun va duce multe vieți pe Calea Tatălui.

Trebuie observat când diavolul, care a condus o persoană la mândrie, îl face slujitorul său și de aceea ar trebui să moară. Din acest motiv, cei care astăzi fac astfel de fapte trebuie să ceară urgent iertarea de la Cel Atotputernic și să-și caute izbăvirea completă, căci Dumnezeu nu va permite acelei persoane să-i îndepărteze pe ceilalți. Domnul are iertare și izbăvire pentru ca cei mândri să fie iertați și să trăiască în continuare.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!