Mesajul zilei

28/10/2018 - DOMNUL MERGE CU TINE

“Căci Domnul Dumnezeul vostru merge cu voi, ca să bată pe vrăjmaşii voştri, ca să vă mântuiască."

Deuteronomul 20:4

Israeliții - deși erau poporul ales al Domnului - nu au primit promisiunea că vor trăi numai în pace și nu vor face niciodată războaie. Noi, creștinii, am fost de asemenea avertizați de Iisus că în lume vor exista necazuri (Ioan 16:33). Fără îndoială, în spatele oricărei animozități sau suferințe este mâna diavolului, așa că trebuie să intrăm în luptă și să trecem peste, altfel vom fi biruiți de Satana, care nu vine împotriva noastră de dragul de-a o face.

Dumnezeu cunoaște toate lucrurile și vede totul. De fapt, nimic nu este ascuns de vederea Lui. Când dăm vrăjmașului permisiunea de a ne ataca, Domnul Însuși este gata să lupte pentru noi. De fapt, El permite luptelor să vină în viața noastră, astfel încât să ne putem întări și astfel, din ce în ce mai mult, să cunoaștem dragostea Lui.

Cel Prea-Înalt s-a identificat ca Dumnezeul poporului Său și a promis că va fi cu poporul în luptă. Astfel, israeliții puteau fi siguri că nu vor fi învinși; așa că nu aveau de ce să se teamă, chiar dacă lupta părea nefavorabilă pentru ei. Fratele meu, același lucru trebuie să ți se întâmple și ție: indiferent de ce folosește dușmanul pentru a te învinge - fie o ispită sau o boală incurabilă - ai credință în Cel Atotputernic, căci mâna Lui va fi întotdeauna asupra vieții tale, astfel încât să nu fie atinsă.

Ori de câte ori Israel a avut încredere în Domnul și a mers hotărât pentru a înfrunta adversarul sfidător, l-a avut pe Cel Preaînalt ca Dumnezeu al Său. Au fost momente când Atotputernicul a făcut o lucrare uimitoare pentru a-i ajuta pe cei care aveau încredere în El - cum ar fi atunci când a aruncat pietre mari din cer, iar cei ce au murit de pietrele grindinei au fost mai mulți decât cei ucişi cu sabia de copiii lui Israel (Iosua 10:11) sau atunci când a răspuns rugăciunii lui Iosua de a opri soarele și pentru ca poporul să se poată răzbuna (v.12-14). Chiar și astăzi, Dumnezeu acționează într-un mod special pentru toți cei care își pun încrederea în Cuvântul Său.

Dumnezeu ar fi putut măcar să nu asiste la lupta copiilor lui Israel; și astăzi ar face la fel! Acesta mergea ferm la luptă împotriva adversarilor poporului Său. Prin urmare, noi, membri ai Trupului lui Hristos, nu trebuie să ne temem de nimic din ceea ce iadul trimite împotriva noastră. Cei care au căzut victimă bolilor incurabile trebuie să se ridice acum în credință și să lupte în Numele lui Iisus. În felul acesta, Domnul Însuși va lupta pentru ei.

Atotputernicul ar lupta pentru ai Săi pentru a-i salva. Prin urmare, nu trebuie să ne temem de luptele care ne așteaptă. Pornind la luptă, Domnul va merge cu noi pentru a ne înfrânge adversarii. Este invincibil în război și, mai bine decât oricine altcineva, știe exact ce să facă pentru a da fiilor Săi victoria. Nu-ți fie teamă și nu te panica, chiar dacă cel rău a venit cu forțe mai mari. Nu renunța, vei câștiga; la urma urmei, Cel care luptă pentru viața ta este Atotputernicul, Dumnezeul tău!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!