Mesajul zilei

31/10/2018 - RISCURILE LUCRĂRII LUI DUMNEZEU

”Şi când eram la voi, v-am spus mai dinainte că vom avea să suferim necazuri, ceea ce s-a şi întâmplat, cum bine ştiţi.”

1Tesaloniceni 3.4

Domnul nu va oferi un câmp de flori celui pe care El îl cheamă pentru a propovădui Cuvântul, căci știe că un asemenea om trebuie să treacă prin suferințele lui Isus. Este bine ca cel care este chemat să se pregătească pentru a fi folosit de puterea lui Dumnezeu, căci multe frământări ar putea fi evitate dacă creștinul ar ști ce să facă dinaintea vreunei prigoniri. Este un fapt știut că mulți frați vor trece prin momente grele ducând Prețioasa Sămânță celor aflați în pierzanie. Asta s-a întâmplat în decursul întregii istorii a Bisericii și va continua să se întâmple.

            Cine trăiește în locuri unde există libertate totală de practicare a cultelor nu-și poate imagina cât pot suferi de mult frații noștri care trăiesc în ținuturi tenebroase, unde forțele răului încearcă să se opună cu orice preț înaintării lucrării celei sfinte. În 2009, în Statul Orissa, din India, multe biserici evanghelice au fost arse, iar mii de creștini și-au pierdut viața pentru faptul de a fi robii Domnului Isus.

            Apostolii au fost preveniți asupra ceea ce li se va întâmpla, dar nu au dat îndărăt, lăsându-ne exemplul că unii vor trebui uneori să plătească cu suferințe și, în unele cazuri, cu propria viață pentru ca vestirea să ajungă la toți (Faptele Apostolilor 20.22-24). Acest lucru îi surprinde pe cei care nu cunosc istoria bisericii și nici ceea ce ne-a învățat Isus. Propovăduirea Evangheliilor este diferită de promovarea unei idei politice sau învățarea vreunei filosofii religioase. Evanghelia luptă împotriva forțelor întunericului ce își dau toată silința de a-și menține slujitorii.    

            Din fericire, va exista răsplată pentru orice lucrare pe care am făcut-o după Evanghelie: de la simpla pomană a unui pahar de apă și până la suferințe fizice prin care va trebui să trecem. Așadar, cel mai bine este să fim robii Domnului. Dacă Tatăl ne va pune în locuri netede, slava să fie a lui Dumnezeu; dar de El ne va trimite în ținuturi neguroase, va trebuie de asemenea să-L slăvim. În vremuri de pace sau de război, este necesar să fim credincioși chemării, căci, într-o bună zi, vom da socoteală față de aceasta.

            Niciodată să nu fugi de ceea ce este plănuit să se întâmple cu tine, căci, de Domnul a îngăduit, El te va răsplăti întru veșnicie. Cei aflați în pierzanie trebuie să audă căci, în multe cazuri, ceea ce ni se întâmplă întărește cuvântul, făcându-i pe oameni să primească mântuirea veșnică. Menținerea vieții este un lucru foarte bun, însă mântuirea veșnică a unui om este de neprețuit. Viața pe Terra poate dura între 70 și 80 de ani, chiar și mai mult, însă cei care au fost mântuiți vor rămâne întru vecii vecilor cu Domnul.  

            Oamenii care sunt în Dumnezeu cu adevărat nu se vor da îndărăt niciodată. Însă, cei care vor să fie lucrători ai Evangheliei, dar nu cunosc Adevărul, când se confruntă cu vreo situație grea, dau un pas înapoi, renunță și, astfel, nu își dau seama că purtările lor îi va duce la pierzania veșnică (Evrei 10.38,39). Fie ca Domnul să te facă credincios, asta-mi este rugăciunea.                    

                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!