Mesajul zilei

12/11/2018 - SLUJIREA TA

“Doamne, împăratul se bucură de ocrotirea puternică pe care i-o dai Tu. Şi cum îl umple de veselie ajutorul Tău!”

Psalmi, 21:1

Când Iisus și-a dat viața pentru păcatele noastre, ne-a cumpărat pentru Dumnezeu (1 Corinteni 6: 20a, 7.23a), ceea ce ne-a făcut să renaștem întru familia divină. Nu I-a păsat că trebuie să plătească atât de scump, căci voia să scăpăm din mâinile inamicului. Astfel, Hristos a împlinit planul divin pentru viața noastră. Dar El nu a biruit diavolul prin puterea Lui Mare, ci prin faptul că și-a dat viața pentru toate nelegiuirile noastre (Isaia 53:5).

În același timp, după lucrarea de mântuire, care l-a costat foarte scump, Iisus a făcut din noi o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Său (Apocalipsa 1:6a). Nimeni nu ar trebui să disprețuiască acest fapt, pentru că este de o importanță capitală pentru toți. Domnul ne-a făcut domni peste toate lucrurile care țin de viața noastră, deoarece noi suntem continuatorii lucrării divine. Acum că a făcut din noi o împărăție, ne-a acordat privilegiul de a avea ultimul cuvânt în misiunea pentru care am fost aleși. De aceea, nu este corect să ne întrebăm dacă trebuie sau nu să ne folosim autoritatea asupra răului care oprimă pe cineva. Dacă cineva ne cheamă sau dintr-un motiv sau altul, suntem duși la ei, trebuie să credem că este mâna divină care a făcut să se întâmple așa pentru ca noi să putem binecuvânta. De aceea, nu trebuie să cerem Domnului să facă ceva pentru el; noi suntem cei care trebuie să facem acel lucru.  

Semnul că suntem împărați este bucuria care ne inundă inimile datorită puterii lui Dumnezeu din noi. Deci, dacă nu suntem bucuroși, înseamnă că forța divină nu funcționează în noi - s-a întâmplat ceva. Nu se poate ca cineva să fie cu Dumnezeu și puterea cerească să nu lucreze în favoarea sa.

Când ne bucurăm în mântuirea noastră, este și un semn că ne îndeplinim chemarea. Creștinii care nu acordă atenție acestui fapt trebuie să se reanalizeze, deoarece probabil că nu se încadrează în planul divin. Cine nu are bucurie poate fi în afara voinței Domnului. Doar cei care se bucură foarte mult de mântuirea lui Iisus urmează de fapt planul lui Dumnezeu.

Cei care au fost făcuți împărați pentru Cel Înalt trebuie să acționeze în conformitate cu ungerea pe care au primit-o. El nu ne-a dat puterea Sa pentru a sta cu mâinile în sân, ci pentru a continua să facem lucrarea pe care a început-o Iisus. Continuă și tu această lucrare!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!