Mesajul zilei

13/11/2018 - DRAGOSTE NEMURITOARE

“Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.”

1 Corinteni 13:8

Pentru că nu acordă atenție la ceea ce a învățat Iisus, mulți oameni spun că Dumnezeu nu mai vorbește astăzi poporului Său prin profeții, că nu mai este necesar să vorbești limbi străine și știința dispare. Cei care spun acest lucru le place să citeze această afirmație a apostolului Pavel, dar uită că ceea ce este perfect - dragostea - a fost învățat de Iisus ca ceva diferit de ceea ce ei credeau că este. Cei care se lasă învățați de către Învățător se bucură de ce e mai bun în viață, deoarece îndeplinesc cerințele minime pentru ca Domnul să acționeze; astfel, ei pot trăi la cel mai înalt nivel.

Hristos a spus: Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte (Ioan 14:21). Cel care păzește poruncile este complet, căci dovedind că Îl iubește pe Domnul, va fi iubit de Tatăl și de Hristos. Dar cel mai bine este că atât Dumnezeu Tatăl, cât și Dumnezeu Fiul se vor arăta acestei persoane. Cel căruia i se arată Hristos este complet în credință, nu îi lipsește nimic. Secretul succesului în viața spirituală este respectarea poruncilor. Care? Toate pe care le citești în Scriptură și cele pe care Cel Înalt le revelează direct în inima ta.

Având iubirea lui Dumnezeu în acțiune, nu va exista o luptă care să nu fie câștigată. Adu-ți aminte: actul de a ne iubi înseamnă că El nu-Și va uita niciodată făgăduielile și le va îndeplini întotdeauna. Astfel, relația cea mai desăvârșită cu noi va deveni realitate. Dumnezeu este descris în Scripturi ca fiind dragoste și, pentru ca noi să-L putem avea în forma sa completă, trebuie să fim atenți doar la ceea ce ne spune El la imperativ și să-I îndeplinim poruncile. Fără îndoială, Tatăl dorește să fie împlinit în toți cei pe care îi ia ca fii.

Fiecare creștin trebuie să se străduiască să învețe poruncile și să le îndeplinească, astfel încât să nu fie niciodată dezamăgit în credință. Ori de câte ori Dumnezeu ne îndeamnă să fugim de păcat, El o face pentru binele nostru. Adevărul este că, aflându-se în greșeală, omul este în mâinile dușmanului în timp ce, dacă nu păcătuiește, va fi în siguranță în mâinile Tatălui. Păcatul, oricare ar fi, este foarte grav, pentru că cine îl comite va primi plata - moartea. Pe de altă parte, cei care trăiesc în neprihănire vor primi plata - viața veșnică. Ceea ce facem cu poruncile care ne-au fost revelate ne arată cum vom trăi. Dacă suntem credincioși în împlinirea lor, vom avea succes.

Având dragostea în plină acțiune, nu vom avea nevoie de profeții, de limbi străine și de știință, deoarece vom trăi în plinătatea revelației lui Dumnezeu. Cine are poruncile și le respectă, află ce înseamnă de fapt să-L aibă pe Iisus în interiorul său. Pentru acela, viața alături de Hristos este într-adevăr abundentă, căci el nu cunoaște probleme, înfrângeri și suferințe; dimpotrivă, se aseamănă cu eroii credinței biblice în acțiunile sale și, prin urmare, este din ce în ce mai binecuvântat.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!