Mesajul zilei

14/11/2018 - CEI MAI NENOROCIȚI

“Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!”

1 Corinteni 15:19

Pavel a fost responsabil cu propovăduirea bisericii creștine. De asemenea, prin gura și condeiul său, Dumnezeu a arătat cum trebuie să trăiască credincioșii întru Hristos. În versetul citat, fiind folosit de Duhul lui Dumnezeu, apostolul i-a făcut pe unii nenorociți. Cine sunt ei? Sunt aceia care desfac lucrarea pe care Domnul Iisus a făcut-o pentru întreaga omenire când a murit pe crucea de pe Golgota.     

Apostolul a spus că unii sunt mai nenorociți decât alții, și anume cei care se numesc și ei creștini, dar a căror credință servește numai pentru a fi vindecați, prosperi și liberi de pericolele acestei vieți. Acești oameni nu se gândesc nici măcar la ce se va întâmpla cu ei după moarte. Acum, cel mai mare miracol pe care Dumnezeu îl poate face în viața cuiva este să-i salveze sufletul și să-l păstreze în sfințenie. Cei care se dedau pasiunilor, se lasă conduși de plăcerile trupești și nu se gândesc la viitorul lor etern, sunt fără îndoială cei mai nenorociți.

Este o nebunie să nu crezi avertismentele Domnului cu privire la viața veșnică. Aici putem trăi 70, 80 de ani sau chiar mai mult, dar va veni ziua când totul se va sfârși și nu vom înceta să mai existăm. Apoi, pe lumea cealaltă, unde vom exista pentru totdeauna, dacă nu ne-am pregătit înainte, vom fi pierduți. Mai rău va fi pentru cei care sunt pierduți pe vecie, căci nu vor trăi pe aleile din ceruri, mâncând de exemplu o farfurie de mâncare, ci vor fi în iad, chinuiți zi și noapte.

Nesăbuința de a nu crede în Cuvântul divin este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Domnul, pentru că nu dorește să fim pierduți pe vecie, ne avertizează să nu ne gândim doar la această viață. Noi vom fi în viață pentru totdeauna. De acum în 999 de trilioane de ani, ori același număr, înmulțit cu numărul care a rezultat, ori aceeași sumă, cine a intrat în eternitate pierdut va fi pierdut pentru totdeauna în suferință. Fugi de această soartă sigură pentru cei răi.

Poate că în această viață vei găsi scuze pentru orice, dar ce vei spune când vei veni față în față cu Cel Înalt la tribunalul etern? Nu va fi oare descoperit păcatul tău? Se va „murdări” Dumnezeu pentru a-ți ascunde greșeala? Bineînțeles că nu, căci chiar gândurile inimii vor fi descoperite (Evrei 4:12). Așadar, rezolvă-ți problemele până nu e prea târziu. Fii înțelept și nu te lăsa păcălit de vorbele inamicului. El minte de la început, și nu-și dorește nimic mai mult decât să te ducă la suferință veșnică. Nu îi da diavolului dreptul de a te avea alături de el. Nu uita: acum este șansa ta să fii slăvit!

Acum este momentul cel mai potrivit pentru tine să te ridici și să nu-i mai permiți Satanei să te folosească în păcat. Ia cea mai importantă decizie din viața ta: ieși din grupul celor mai nenorociți. Fă cunoștință acum cu Domnul și vei fi binecuvântat pentru totdeauna.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!