Mesajul zilei

15/11/2018 - PREGĂTIȚI DE LUPTĂ

“Dintre gadiţi, nişte viteji au plecat să se ducă la David în cetăţuia din pustiu, ostaşi deprinşi la război, înarmaţi cu scut şi cu suliţă, ca nişte lei, şi iuţi ca nişte căprioare de pe munţi.”

1 Cronici 12:8

Faptele lui Dumnezeu asupra întregului Israel, pentru ca David să fie încoronat rege, sunt demne de studiu. În numeroasele Sale revelații, găsim lecții de mare valoare care, dacă sunt învățate, ne vor ajuta foarte mult în calea noastră de credință. Tot ce i s-a întâmplat pentru ca el să devină rege a fost făcut cu mâna Domnului. În viața noastră se întâmplă același lucru, mai ales dacă suntem oameni ai credinței, care Îl slujesc pe Dumnezeu cu o inimă curată și neînfricată. De fapt, atitudinea noastră contează mult.

Cuvântul vorbește despre oamenii din tribul lui Gad, care îl căutau pe David în pustiu și erau considerați viteji. Aceasta este una din caracteristicile pe care creștinii trebuie să le aibă. Diavolul îi poate convinge pe mulți dintre fiii lui Dumnezeu că numai cei care au un corp puternic, robust sau bine pregătit în artele marțiale sau în război trebuie să înfrunte forțele întunericului. Cu toate acestea, adevărul este că acest lucru nu are nimic de-a face cu lucrarea Domnului, deoarece nu se face prin forță sau violență, ci prin Duhul lui Dumnezeu (Zaharia, 4:6). De fapt, Domnul îi capacitează pe deplin pe cei pe care îi cheamă.

Textul sfânt ne informează de asemenea că erau oameni de război. Cei chemați să fie războinici ai Domnului nu trebuie să accepte să fie în afara luptelor. Dumnezeu îi cheamă pe alții să aibă grijă de birou, să facă lucrări sociale, printre altele. Dar cei curajoși, de război, trebuie să-și amintească mereu că dacă nu vor lupta, bătăliile vor fi pierdute. Cei care au această chemare nu ar trebui să se lase duși de oportunitățile comerciale sau de păcatele care apar în întreaga lume.

Cei care s-au alăturat forțelor regelui David purtau scuturi și sulițe. Erau gata să atace și să se apere. În același mod, cine nu face aceste lucruri nu va reuși niciodată în misiunea sa. Nici un soldat în serviciu nu trebuie să stea fără armele necesare pentru a-și îndeplini cu succes rolul în luptă. Cei care nu poartă armamentul pe care Domnul l-a dat în momentul crucial al bătăliei nu vor fi victorioși. Creștinul nu trebuie niciodată să fie învins.

Aveau chipul de leu, care este un animal lipsit de orice sentiment de frică și acei bărbați erau hotărâți să intre în luptă cu toată puterea lor. Nu lua parte la nici o bătălie dacă nu ești hotărât să câștigi. Chiar dacă ești cu Dumnezeu, dacă te duci la război fără o strategie, probabil că vei fi foarte dezamăgit. Pe de altă parte, cu chipul de Leu, care este Iisus, veți reuși să terorizezi dușmanul.

Un alt factor de reținut este că acești oameni puternici erau iuți ca niște căprioare de pe munți. Nimeni nu alerga atât de repede ca ei. Acest lucru ne învață că s-au antrenat pentru a ajunge la această condiție excelentă. Fă același lucru cu Domnul; astfel, vei obține un succes complet.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!