Mesajul zilei

16/11/2018 - EL LUCREAZĂ PENTRU MINE

“Eu strig către Dumnezeu, către Cel Preaînalt, către Dumnezeu, care lucrează pentru mine.”

Psalmi, 57:2

Acesta este un adevăr în care fiecare persoană care crede în Domnul trebuie să creadă: nu ai de ce să disperi. Cuvântul lui Dumnezeu este plin de citate care vorbesc despre legământul Lui față de ce a ieșit de pe buzele Lui (Psalmi 89:34); prin urmare, toți cei care îndeplinesc voia divină nu trebuie să lase teama - care, apropo, este un spirit - să pună stăpânire asupra lor. La urma urmei, robul lui Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna liniștit.

Dumnezeul nostru este Cel Preaînalt. Cine-l poate sfida? Dacă El intră în luptă în numele tău, dușmanul, disperat, va fugi imediat. Puterea Lui depășește înțelegerea umană. În același timp, El se poate arăta în cele patru colțuri ale planetei și nimic nu îl împiedică să lucreze. Ca și Creator al tuturor lucrurilor, El știe cum să facă pentru a ne întâmpina cu succes, dar trebuie să învățăm și noi cum să folosim această putere.

Tatăl face totul pentru cei care cred în El. Nu a fost niciodată și nu va fi prea greu pentru Domnul. Este suficient să-L chemi, că El va veni în ajutorul celor care au nevoie de El. Crezând în Cuvântul divin, nevoiașul se poate considera binecuvântat, căci chiar dacă cerul și pământul trec, ceea ce a promis El nu va trece niciodată (Matei, 24:35).

Tu ești cel care Îl poate face pe Domnul să înfăptuiască vreo lucrare; trebuie doar să crezi în ceea ce a spus El și să decizi ca acel lucru să devină o realitate în viața ta. Vindecarea, ca orice alt favor pe care Dumnezeu îl poate face pentru oricine, este un drept pentru toți. Lucrarea lui Hristos pe Golgota ne-a eliberat de orice putere a dușmanului.

Unul dintre marile beneficii pentru noi este iertarea păcatelor. Cu păcatul, omul devine rob al diavolului, dar, cu iertarea oferită nouă, după ce Iisus a fost zdrobit pentru păcatele noastre, nu mai trebuie făcut nimic în privința păcatului, decât să credem.

Cuvântul spune că pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste Iisus (Isaia, 53:5). Deci, nu trebuie să facem ceva sau să plătim pentru a avea pace. Este suficient să credem că Domnul veghează asupra Cuvântului Său, aducând binecuvântarea și crezând ceea ce s-a auzit. Nu trebuie să fim deranjați, copleșiți sau deprimați din cauza vieții de greșeală pe care o ducem. Cine se naște în familia lui Dumnezeu devine o făptură nouă. De aceea, cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17).

Nu există limite pentru lucrările Domnului, căci El face totul pentru cei care cred în Cuvântul Său. Acesta este secretul punerii în acțiune a puterii divine. Deci nu te lăsa înfrânt de vrăjmașul care spunea că Dumnezeu nu te va asculta pentru că nu vrea să te piardă. Tot ce trebuia să facă Tatăl pentru tine a fost deja făcut. Prin urmare, fă-ți partea ta: alege-ți binecuvântarea.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!